, Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Κατονόμασε και άλλα πρόσωπα ο 34χρονος που συνελήφθη για συμμετοχή στο ISIS

Ο 34χρονος Ιρακινός είχε τεθεί υπό παρακολούθηση, και είχε συλληφθεί στις 4 Οκτωβρίου από άνδρες τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ύστερα απο πληροφορίες της ΕΥΠ αλλά και ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Στα χέρια ειδικού εφέτη ανακριτή περνάει η δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά τη πρόσφατη σύλληψη 34χρονου Ιρακινού για συμμετοχή στον ISIS. Η συγκεκριμένη υπόθεση που τώρα ερευνάται από την 21η πρώτη τακτική ανακρίτρια Αθηνών, λόγω της σοβαρότητάς της και της εξαιρετικής φύσης της ακόμα και για λόγους εθνικής ασφάλειας, θα ερευνηθεί από εμπειρότερο δικαστικό λειτουργό, όπως αποφάσισε η Ολομέλεια Εφετών της Αθήνας.

Ο 34χρονος, μάλιστα, κατονόμασε στις αρχές και άλλα πρόσωπα που ενδέχεται να εμπλέκονται σε βραχίονες του Ισλαμικού Κράτους.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι ο 34χρονος εμφανίζεται σε βίντεο, που είχε αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι της αμερικανικής εφημερίδας New York Times από το 2014, και το οποίο βρίσκεται στα χέρια των αρχών να κρατά Καλάσνικοφ και να εξυμνεί τη δράση του ISIS, ευρισκόμενος σε περιοχή της Συρίας.

Παράλληλα, ο 34χρονος είχε μπει παράνομα στη χώρα μας το 2018 μαζί με τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του από τη Λέσβο, ενώ είχε υποβάλει δυο φορές αίτημα για άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, αποφασίστηκε η δικογραφία να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή. Έχει προηγηθεί σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, κατόπιν της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, η οποία και αποφάσισε την ανάθεση της υπόθεση, που αξιολογήθηκε ως ιδιαιτέρως σοβαρή ακόμα και για λόγους εθνικής ασφάλειας, στην Εφέτη, Ιωάννα Στρατσιάνη.