, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κέντρο Υγείας χρωστάει… 50.000 ευρώ σε πρατηριούχο!

 
 
«Χθες που ακινητοποιήθηκε το ασθενοφόρο μας, οι διακομιδές γίνονται με το ΕΚΑΒ. Σε επείγουσα ανάγκη θα καλέσουμε από το νοσοκομείο να ‘ρθει 45 χλμ και να φύγει με τον ασθενή… άλλα 45 χλμ. Είναι σοβαρή απώλεια χρόνου για τον ασθενή, απώλεια που στοιχίζει ζωές»
—-
Μείζονα προβλήματα αντιμετωπίζει στην καθημερινή του λειτουργία το ΚΥ Καλλονής Λέσβου, όπου το ασθενοφόρο παραμένει ακινητοποιημένο λόγω αδυναμίας εφοδιασμού του με καύσιμα, όπως τονίζει στον Alpha 96,5 ο διευθυντής του ΚΥ, Νάιεφ Αλ-Τζαϊούσι.
«Ο συντονισμός των Κέντρων Υγείας από τις ΥΠΕ είναι ανεπαρκής. Δεν κατέχουν το αντικείμενο. Αθροίζονται τα προβλήματα λόγω της χωλότητας και να φτάσουμε στο σημείο να μην έχουμε βενζίνη για το ασθενοφόρο. Είναι θέμα συντονισμού», ξεκαθαρίζει ο διευθυντής του ΚΥ Καλλονής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρατηριούχος που προμηθεύει το ασθενοφόρο με καύσιμα, δεν έχει πληρωθεί εδώ και πέντε μήνες, με αποτέλεσμα οι οφειλές του κράτους προς τον ίδιο να αγγίζουν τις 50.000 ευρώ.
«Χθες που ακινητοποιήθηκε το ασθενοφόρο μας, οι διακομιδές γίνονται με το ΕΚΑΒ. Σε επείγουσα ανάγκη θα καλέσουμε το ΕΚΑΒ από το νοσοκομείο της Μυτιλήνης να ‘ρθει 45 χλμ και να φύγει με τον ασθενή άλλα 45 χλμ. Είναι απώλεια χρόνου για τον ασθενή»εξηγεί ο κ. Αλ-Τζαϊούσι.
Επιπλέον, ο ίδιος αναφέρθηκε και σε άλλα σημαντικά προβλήματα του ΚΥ, τονίζοντας πως υπάρχουν ελλείψεις από το ακτινολογικό μέχρι τα… φαξ. «Δεν έχουμε φαξ και τρέχουμε σαν ζητιανάκια στα γύρω μαγαζιά, να στέλνουμε φαξ στην υπηρεσία μας, στο νοσοκομείο, στον υπουργό. Παρακαλώ τον υπουργό να μας επιστρέψει στα νοσοκομεία, εκεί που ανήκαμε. Πέντε μήνες είμαστε στο κενό», προσθέτει ο διευθυντής του ΚΥ Καλλονής.
«Τα ΚΥ έχουν υποστεί μεγάλη υποβάθμιση. Δεν έχω υγρά σταθεροποίησης και εμφάνισης για τις ακτινογραφίες, δεν έχω αντιδραστήρια για να κάνω αναλύσεις αίματος. Οι γιατροί έχει πέσει και το ηθικό τους, γιατί έχουν να πληρωθούν εφημερίες και ώρες από 1/1/2015. Ενώ το προσωπικό στα νοσοκομεία έχουνε πληρωθεί.», επισημαίνει κλείνοντας ο κ. Αλ-Τζαϊούσι.

#Tags: Λέσβος

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.