, Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Κλείδωσε έξι σκυλιά σε ένα διαμέρισμα και εξαφανίστηκε

 
skulos
Σκελετωμένα από την πείνα, μέσα στις ακαθαρσίες και κατατρομαγμένα ανακάλυψαν οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας έξι σκυλιά, που ο ιδιοκτήτης τους είχε αφήσει κλειδωμένα επί τουλάχιστον 20 ημέρες μέσα σε ένα μικρό διαμέρισμα μόλις 15 τ.μ. στο κέντρο της πόλης!

Οι αστυνομικοί επενέβησαν μετά από έκκληση της ηλικιωμένης ιδιοκτήτριας του διαμερίσματος, που είχε δεχθεί τηλεφώνημα από τους γείτονές της ενώ βρισκόταν στην Θάσο για τις θερινές της διακοπές ότι από το διαμέρισμα αναδυόταν έντονη δυσοσμία. Μόλις άνοιξαν την πόρτα, βρήκαν ένα θηλυκό σκυλί με τα τέσσερα κουτάβια του στοιβαγμένα σε ένα μικρό χώρο, ενώ ένα άλλο σκυλί βρέθηκε να πίνει νερό μέσα από την λεκάνη της τουαλέτας!

Τα άτυχα ζώα εξετάστηκαν από κτηνίατρο που διαπίστωσε ότι είχαν στερηθεί την τροφή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ηλικιωμένη είχε νοικιάσει το διαμέρισμα εδώ και πολλούς μήνες σε έναν άνδρα, αλλά εκείνος δεν πλήρωνε το ενοίκιο και είχε αναγκαστεί να προβεί σε διακοπή της ηλεκτροδότησης. Ο ενοικιαστής συνέχισε να μην πληρώνει και, σύμφωνα με τους γείτονες, εξαφανίστηκε πριν από ένα μήνα, αφήνοντας στο διαμέρισμα τα σκυλιά την ύπαρξη των οποίων αγνοούσε η ιδιοκτήτρια!

Η Αστυνομία αναζητά τώρα τον ενοικιαστή του διαμερίσματος, ενώ μέλη φιλοζωικών οργανώσεων που ενημερώθηκαν για τη διάσωση των έξι σκυλιών ανέλαβαν την φροντίδα τους και αναζητούν στέγη για να τα φιλοξενήσει μόλις αποθεραπευτούν και σταθούν στα πόδια τους.