, Πέμπτη
09 Φεβρουαρίου 2023

Κλείνει η περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης!

kinisi-perifereiakos1Να το σκεφτούν καλά πριν χρησιμοποιήσουν για τη διέλευση τους την περιφερειακή οδό θα πρέπει οι οδηγοί το προσεχές σαββατοκύριακο, αφού λόγω εκτέλεσης έργων θα παραμείνει κλειστό μεγάλο τμήμα της οδού.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 14 Μαΐου και την Κυριακή 15 Μαΐου θα εκτελεστούν εργασίες επί της Περιφερειακής οδού Θεσ/νίκης στα πλαίσια του έργου της ¨ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.¨ «Βελτίωση – Αναβάθμιση Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής οδού Θεσ/νίκης».
Από την 08.00΄ πρωινή ώρα του Σαββάτου (14-05-2016) έως τις απογευματινές ώρες της ιδίας κατά τη διάρκεια των εργασιών επί της Περιφερειακής οδού:
(1)          Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας προς δυτικά της Περιφερειακής οδού Θεσ/νίκης, στο τμήμα της από το ύψος του ισόπεδου κόμβου της προς το βόρειο Εύοσμο (δυτικά της οδού Μαιάνδρου) μέχρι τη συμβολή της με την οδό 23ης Ιουλίου 1974.
(2)          Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην προέκταση της οδού Μαιάνδρου, μετά το ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδήμου.
(3)          Τα οχήματα που κινούνται στην Περιφερειακή στο ρεύμα πορείας προς δυτικά, θα εκτρέπονται μέσω του προαναφερόμενου ισόπεδου κόμβου προς την οδό Σαμοθράκης και στη συνέχεια μέσω των οδών Ξανθίππης, Φερενίκης και της παράπλευρης οδού, θα εισέρχονται στην Περιφερειακή μέσω του κόμβου Κορδελιού.
–              Την Κυριακή (15-05-2016) κατά τη διάρκεια των εργασιών επί της Περιφερειακής οδού:
(1)          Από την 08.00΄ πρωινή ώρα έως την 19.30΄ ώρα της ιδίας όπου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας προς δυτικά της Περιφερειακής οδού Θεσ/νίκης, από τη συμβολή της με την οδό Μακρυγιάννη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μαιάνδρου. Τα οχήματα θα εκτρέπονται προς την προέκταση της οδού Μακρυγιάννη και στη συνέχεια μέσω των οδών Αναγεννήσεως και προέκταση Μαιάνδρου θα εισέρχονται ξανά στην Περιφερειακή οδό.
(2)          Μετά το πέρας του 2ου Λαϊκού Αγώνα δρόμου στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, περί ώρα 12.00΄ έως και την 19.30΄ απογευματινή ώρα της ιδίας, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά της Περιφερειακής οδού Θεσ/νίκης, από τη συμβολή της με την οδό Μαιάνδρου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μακρυγιάννη. Τα οχήματα θα εκτρέπονται προς την οδό Μαιάνδρου και στη συνέχεια μέσων των οδών Αν.Τρίτση, Ιθάκης, Δελφών, Πιερίδη και Μακρυγιάννη θα εισέρχονται ξανά στην Περιφερειακή οδό.
Επίσης, την Κυριακή (15-05-2016) στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου θα διεξαχθεί ο «2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 5 & 1 χλμ.» από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου. Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω εργασιών και εκδηλώσεων θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
–              Την Κυριακή (15-05-2016) και κατά τη διάρκεια του «2ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου 5 χλμ.»:
Από την 08.00΄ πρωινή ώρα δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση και από 09.00΄ ώρα η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων στα ακόλουθα οδικά τμήματα: Μεγάλου Αλεξάνδρου (από το ύψος της Πλατείας Ευόσμου – Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μέχρι την οδό Μαιάνδρου), Μαιάνδρου, (από την συμβολή της με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την συμβολή της με την οδό Αντώνη Τρίτση), Αντώνη Τρίτση (από την συμβολή της με την οδό Μαιάνδρου μέχρι την συμβολή της με την οδό Ιθάκης), Ιθάκης  (από την συμβολή της με την οδό Αντώνη Τρίτση μέχρι την συμβολή της με την οδό 25ης Μαρτίου και μόνο στο ρεύμα καθόδου), 25ης Μαρτίου (από την συμβολή της με την οδό Ιθάκης μέχρι την συμβολή της με την οδό Εθνικής Αντιστάσεως), Εθνικής Αντιστάσεως (από την συμβολή της με την οδό 25ης Μαρτίου μέχρι την συμβολή της με την οδό Καραολή Δημητρίου),  Καραολή Δημητρίου (από την συμβολή της με την οδό Εθνικής Αντιστάσεως μέχρι την συμβολή της με την οδό Τζαβέλλα).
–              Την Κυριακή (15-05-2016) και κατά τη διάρκεια του «2ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου 1 χλμ.»:
Από την 08.00΄ πρωινή ώρα δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση και από 09.00΄ ώρα η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων στα ακόλουθα οδικά τμήματα: Μεγάλου Αλεξάνδρου (από το ύψος της Πλατείας Ευόσμου – Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μέχρι την συμβολή της με την οδό Εφέσσου), Εφέσσου (από την συμβολή της με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την συμβολή της με την οδό Κύπρου), Κύπρου (από την συμβολή της με την οδό Εφέσσου μέχρι την συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου), 28ης Οκτωβρίου (από την συμβολή της με την οδό Κύπρου μέχρι την συμβολή της με την οδό Παύλου Μελά), Παύλου Μελά (από την συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι την Πλατεία Ευόσμου – Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου).
Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.