, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κοζάνη: Ξεκίνησε η δίκη για τον 5χρονο που πέθανε μετά από επίθεση ροτβάιλερ (Βίντεο)

EUROKINISSI

Ξεκίνησε χθες, Τρίτη 22/6/2021, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης η υπόθεση με τα ροτβάιλερ και τον αδικοχαμένο, 5χρονο – τότε – Στάθη, που βρήκε φρικτό θάνατο από την επίθεση των ροτβάιλερ, το Πάσχα του 2016, σε μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

H ακροαματική διαδικασία (του ποινικού σκέλους της υπόθεσης) ξεκίνησε με την κατάθεση της μητέρας, λόγω συναισθηματικής φόρτισης, αναγκάστηκε να διακόψει και να συνεχίσει μετά από κάποια ώρα. Κατηγορούμενοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας είναι ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ κι η σύζυγός του.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της μητέρας του Στάθη, κ.Ζήσης Βρίκος τόνισε ότι οι μάρτυρες είναι αρκετοί και ίσως ξεπερνούν του 20. «Είναι μία ιδιαίτερη υπόθεση, δεν είναι απλά ότι χάθηκε ένα παιδί, οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά βάρβαρες. Μένει να εξακριβωθούν τα αίτια και να αποδοθούν οι ευθύνες», σημείωσε ο δικηγόρος της μητέρας. «Πριν από ένα μήνα έγινε η εκταφή του παιδιού εφόσον συμπληρώθηκαν πέντε έτη οπότε αντιλαμβάνεστε ότι το σημερινό δικαστήριο λίγα έχει να προσφέρει ως βάλσαμο, σίγουρα όμως μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε οποιονδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να έχει χωρίς όρους και προϋποθέσεις σκύλους στο σπίτι», συνέχισε και τόνισε μέχρι στιγμής δεν κατατεθεί η αποζημίωση ύψους 165.000 ευρώ υπέρ της μητέρας που επιδικάστηκε.

Πηγή: kozan.gr

Φωτογραφία Αρχείου

#Tags: Κοζάνη

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.