, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Κρατούμενοι θα επικοινωνούν με Skype μέσα από τις φυλακές

paraskeuopoulos
Πλέον οι κρατούμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους μέσω της δημοφιλούς εφαρμογής Skype, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.
Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε πρωτοποριακή για τα δεδομένα της χώρας την τοποθέτηση συσκευών, οι οποίες θα δίνουν τη δυνατότητα στους κρατούμενους των φυλακών να χρησιμοποιούν την εν λόγω εφαρμογή.
«Προχωρούμε στην τοποθέτηση συσκευών και με σύνδεση μέσω Skype έτσι ώστε οι κρατούμενοι σιγά σιγά σε όλες τις φυλακές να μπορούν να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, τονίζοντας ότι το έργο της διαδικτυακής επικοινωνίας των κρατουμένων εντάσσεται στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση, με πενιχρά μέσα, να αναπτύξει νέες δομές στις φυλακές όλης της χώρας.
Στόχος αυτών των προσπαθειών, όπως επισήμανε, είναι η αναγέννηση και ο εκσυγχρονισμός του σωφρονιστικού συστήματος.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε επίσης, ότι προχωρά η ένταξη, στο ΕΣΥ, των νοσηλευτηρίων των φυλακών, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στη «μονάδα απεξάρτησης – μοντέλο» σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που λειτουργεί στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, καθώς και στον «εξαιρετικό» χώρο υποδοχής οικογενειών και παιδιών, στο επισκεπτήριο των φυλακών Γρεβενών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.