, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε 15χρονη μαθήτρια στα Τρίκαλα

img_20160314_140028_mediumΣυμπτώματα μηνιγγίτιδας εκδήλωσε 15χρονη Τρικαλινή μαθήτρια, η οποία και νοσηλεύεται ακολουθώντας ειδική θεραπεία στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες τουtrikalavoice.gr  η μαθήτρια εκδήλωσε κάποια πρώτα, ήπια, συμπτώματα το πρωί της Παρασκευής και αμέσως οι γονείς της έκριναν πως έπρεπε να τη μεταφέρουν στο Νοσοκομείο.
Εκεί επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για μηνιγγίτιδα και αμέσως έγινε εισαγωγή, προκειμένου να ακολουθήσει ειδική αγωγή. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Βάσω Κάκλα, η οποία επικοινώνησε με τους καθηγητές του 2ου Γυμνασίου, όπου φοιτά η μικρή μαθήτρια, αλλά και με το ΚΕΕΛΠΝΟ για περαιτέρω οδηγίες. Δόθηκε μάλιστα εντολή μαθητές που είχαν έρθει σε επαφή μαζί της τις τελευταίες μέρες να πάρουν το χάπι που προβλέπεται σε αυτές της περιπτώσεις.
Η διευθύντριας Β/θμιας Εκπαίδευσης επικοινώνησε και με τον  Δήμο Τρικκαίων και την αρμόδια αντιδημαρχία Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και αποφασίστηκε την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 να μην πραγματοποιηθούν μαθήματα στο 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων. Το σχολείο να παραμείνει κλειστό, προκειμένου να γίνει απολύμανση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.