, Δευτέρα
06 Φεβρουαρίου 2023

Ξεκινάει και η κάρτα αλληλεγγύης για την σίτιση

faghto_sisitiou
Ξεκίνησε η διανομή των καρτών αλληλεγγύης στους 145.360 δικαιούχους της επιδότησης σίτισης(συνολικά 349.826 άτομα).
Οι δικαιούχοι μπορούν να τις προμηθευτούν από τα ΚΕΠ ενώ την ερχόμενη Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός κ. Θεανώ Φωτίου, θα πιστωθεί στις κάρτες το χρηματικό ποσό της πρώτης δόσης, ώστε να μπορούν αυτόματα οι ιδιοκτήτες των καρτών να τις χρησιμοποιήσουν σε σούπερ – μάρκετ και άλλα καταστήματα με τρόφιμα που διαθέτουν μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών.
Υπενθυμίζουμε ότι το ποσό που δικαιούται ένα άτομο είναι 70 ευρώ, ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά 100 ευρώ, ενώ για κάθε επόμενο προστατευόμενο μέλος προστίθενται άλλα 30 ευρώ μέχρι του ποσού των 220 ευρώ που είναι και το πλαφόν για κάθε οικογένεια.
Σημειώνεται πως το επίδομα σίτισης έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλη και στόχος είναι τα αναδρομικά να δοθούν στους δικαιούχους μέχρι τον Οκτώβρη. Το κονδύλι πάντως για την πρώτη δόση που θα πληρωθεί αυτή την Παρασκευή χωρίς μέρος των αναδρομικών – συνολικό ποσό 16,2 εκατομμυρίων ευρώ – θεωρείται από στελέχη του υπουργείου Εργασίας εξασφαλισμένο. Διευκρινίζεται πως αν οι δικαιούχοι δεν ξοδέψουν όλη τη δόση μέσα στον μήνα – οι δόσεις αναμένεται να είναι εννέα μηνιαίες – θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υπόλοιπο της κάρτας τους τον επόμενο μήνα, μαζί με τα νέα πιστωμένα χρήματα. Οι κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε καταστήματα που πωλούν τρόφιμα.
Διαβάστε περισσότερα: toxrima.gr