Επιχείρηση απομάκρυνσης "όμορφα κι ωραία" στην Ειδομένη

ΕΙΔΟΜΕΝΗ
ειδομένη
ΣΥΝΟΡΑ ΣΥΝΟΡΑ Χιλιάδες αστυνομικοί στα Ελληνοσκοπιανά για να αδειάσουν “όμορφα κι ωραία” όπως είχε δηλώσει ο κ Μουζάλας την περιοχή από πρόσφυγες και μετανάστες. Οι δημοσιογράφοι παρακολουθούν την επιχείρηση με… κιάλια από 6 χιλιόμετρα, αφού με αριστερή κυβέρνηση έχουν αποκλεισθεί για να μην καταγράψουν ούτε πλάνο από το κυβερνητικό σχέδιο που άργησε… δύο και βάλε μήνες, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις και στις θέσεις εργασίας στη Β Ελλάδα (οι ράγες παραμένουν υπό κατάληψη!)
Σύμφωνα με τις αρχές, η επιχείρηση θα διαρκέσει από λίγες ημέρες μέχρι και μια εβδομάδα, ενώ περίπου 8.500 θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα αλλά κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα!
Ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Γιώργος Κυρίτσης εκτίμησε ότι μέσα σε 10 ημέρες θα έχει μεταφερθεί το σύνολο των προσφύγων από την Ειδομένη ενώ διαβεβαίωσε ότι «δεν πρόκειται για μία αστυνομική επιχείρηση-σκούπα, αλλά για μία πολύ πιο ομαλή διαδικασία μετεγκατάστασης» με την παρουσία… 14.000 αστυνομικών. Σε ερώτηση για την απομάκρυνση των ΜΜΕ προκειμένου να μην καταγράψουν την επιχείρηση, ο κ Κυρίτσης, ο οποίος έχει και τη δημοσιογραφική ιδιότητα αφού εργάζονταν επι χρόνια στην κομματική ΑΥΓΗ, απάντησε ότι οι τοπικές αρχές της… αστυνομίας έκριναν ότι έτσι έπρεπε να γίνει!!!
Η εντολή είναι να απομονωθούν και σε καμία περίπτωση να μην γενικευθούν. Πάνω από την Ειδομένη θα πετά ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο θα δίνει απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων. Ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμοι έξι πρώην βιομηχανικοί χώροι στη Θεσσαλονίκη που προέκυψαν από τις διαδικασίες της ενοικίασης. Σε αυτούς περιλαμβάνονται τρεις στο Καλοχώρι και τρεις ακόμη χώροι στην Ευκαρπία, στη Θέρμη, έξω από τα Βασιλικά στο δρόμο για Πολύγυρο και Χαλκιδική και στο Δερβένι. Θα χρησιμοποιηθεί και η δομή στο Βαγιοχώρι που ανακατασκευάστηκε. «Οι παραπάνω χώροι έχουν χωρητικότητα 6.500-7.000 θέσεων. Πιστεύουμε ότι μέσα στο χρονικό διάστημα της μίας εβδομάδας έως δέκα ημερών που θα χρειαστεί για να μετακινηθεί ο κόσμος από την Ειδομένη, θα εξασφαλιστούν και σε άλλα κέντρα, θέσεις για όλους όσοι βρίσκονται σήμερα εκεί» ανέφερε ο κ. Κυρίτσης.
Να θυμίσουμε ότι μέχρι τώρα οι πρόσφυγες αρνούνται να μετακινηθούν καθώς αφενός δεν πιστεύουν ότι οι άλλοι χώροι φιλοξενίας θα είναι καλύτεροι και αφετέρου γιατί από την Ειδομένη διατηρούν πάντα ελπίδες ότι μπορεί να περάσουν στην Ευρώπη, οι δε αρχές των Σκοπίων ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι τους τελευταίους μήνες επέστρεψαν στη Ελλάδα 11.800 πρόσφυγες.ΣΥΝΟΡΑ ddd