, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κύμα κλοπών καταγγέλλουν οι κάτοικοι Αγιάσου Λέσβου

klopi-spitiou-xrimatokivwtiouΣτα όριά τους έχουν φτάσει οι κάτοικοι της Αγιάσου Λέσβου με τα αθρόα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στην περιοχή τους. Οι αγιασώτες απειλούν με αυτοδικία, καθώς νιώθουν απροστάτευτοι απέναντι στη διαρκώς διογκούμενη παραβατικότητα και ενώ παράλληλα οι κακοποιοί αποθρασύνονται. Τις τελευταίες ημέρες έχουν αναφερθεί περιστατικά όπως η επίθεση κλέφτη οπλισμένου με μαχαίρι, ή απόπειρα διάρρηξης παρά το γεγονός ότι η οικογένεια των ιδιοκτητών βρισκόταν μέσα στο σπίτι.
Όπως αναφέρει το lesvosnews.gr, την Παρασκευή έγινε σύσκεψη στο δημοτικό κατάστημα Αγιάσου, ειδικά για την έξαρση του κύματος κλοπών. Στη σύσκεψη συζητήθηκε το φαινόμενο των αυξημένων, σχεδόν καθημερινών, διαρρήξεων σε σπίτια, καταστήματα και αγροκτήματα. “Σχεδόν δεν υπάρχει ακατοίκητο σπίτι το οποίο να μην έχει καταπατηθεί. Τώρα τελευταία, οι κακοποιοί έχουν τόσο αποθρασυνθεί που προσπαθούν να μπουν σε σπίτια παρουσία του ιδιοκτήτη” κατήγγειλαν ορισμένοι από τους κατοίκους, συμπεραίνοντας ότι “από όλα αυτά φαίνεται πως πρόκειται για οργανωμένη εγκληματική συμμορία. Συνεπεία αυτών των γεγονότων υπάρχει μεγάλο αίσθημα ανασφάλειας και φόβου στους κατοίκους του οικισμού. Παράλληλα, η αγανάκτηση που διακατέχει τους κατοίκους είναι μεγάλη με πολύ πιθανό ενδεχόμενο να δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα, αφού φαίνονται αποφασισμένοι να αντιδράσουν βίαια και εννοείται παράνομα (αυτοδικία)”.
Στη προαναφερθείσα σύσκεψη ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγιάσου διαβεβαίωσε τους εξαγριωμένους κατοίκους της Αγιάσου ότι ο ίδιος αναγνωρίζει την ύπαρξη του προβλήματος και ότι καταβάλει προσπάθειες, επισημαίνοντας, όμως, την έλλειψη προσωπικού.
Τα θύματα των κλοπών συνέταξαν επιστολή προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την εισαγγελία Μυτιλήνης καθώς και άλλους αρμόδιους φορείς, υπογραμμίζοντας ότι “επειδή βασική πρόθεση όλων των αρχών είναι η πρόληψη και όχι η καταστολή των παράνομων πράξεων, σάς καλούμε να ενεργήσετε άμεσα προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Τα άτομα που διαπράττουν τις κλοπές είναι γνωστά, επομένως εάν προχωρήσετε στις απαραίτητες κινήσεις πιστεύουμε ότι το πρόβλημα θα λυθεί. Ταυτόχρονα πρέπει να γίνει έρευνα και για τον εντοπισμό αυτών οι οποίοι αποδέχονται και αγοράζουν τα κλοπιμαία (κλεπταποδόχοι). Καλούμε το Υπουργείο και όλους του αρμόδιους φορείς να στελεχώσουν το Α.Τ. Αγιάσου με αστυνομικούς αξιόμαχος για περιπολίες”. protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.