, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας σαρώνει τη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα

Σημαντικά προβλήματα από την επιδείνωση του καιρού παρατηρούνται σε αρκετές περιοχές στο δυτικό και βόρειο τμήμα της χώρας.
Στα Τρίκαλα, κατέρρευσε η γέφυρα της Διάβας στην περιοχή της Καλαμπάκας από τα ορμητικά νερά του Πηνειού ποταμού όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.
113090
Εκτεταμένα είναι τα προβλήματα και στα δυτικά του νομού Ροδόπης. Στην περιοχή των οικισμών Παραδημής, Μεγάλου και Μικρού Κρανοβουνίου και Παγουρίων, που ανήκουν στον δήμο Κομοτηνής, επιχειρούν από το πρωί οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του δήμου Κομοτηνής και της αντιπεριφέρειας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.
Ο λόγος είναι ότι παρακλάδι του ποταμού Βοσβόζη υπερχείλισε και μετέτρεψε σε λίμνες τις παρακείμενες αγροτικές εκτάσεις και να «έκοψε» στα δύο το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Μάλιστα, έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου αυτοκίνητα κόλλησαν μέσα στα νερά, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν δυσάρεστες επιπτώσεις.
Στην Ήπειρο, δεκάδες χωριά στην Κόνιτσα ,το Ζαγόρι , τα Τζουμέρκα και το Μέτσοβο δέχονται σφοδρή χιονόπτωση και τα μηχανήματα αποχιονισμού δουλεύουν ασταμάτητα για να καθαρίσουν τους δρόμους. Η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα τις δύο τελευταίες ημέρες πλημμύρισε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στους κάμπους της Άρτας και των Φιλιατών. Επίσης προβλήματα δημιουργήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο λόγω πτώσεως βράχων, τα οποία αντιμετωπίζονται με μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου.
iano_xioni2
Την ίδια ώρα, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας και στα σημεία: Καστοριάς – Φλώρινας μέσω Βιτσίου, Καστοριάς – Ιωαννίνων μέσω Κοτύλης και Καστοριάς – Αμυνταίου μέσω Κλεισούρας.
DSC_0210
Παράλληλα, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Άρνισσα από το 8 χλμ της επαρχιακής οδού με κατεύθυνση το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρα και στην Κερασιά Πέλλας.
Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία στο παραλιακό μέτωπο των χωριών του δήμου Ναυπλιέων και συγκεκριμένα, επλήγησαν σφοδρότατα η Πλάκα Δρεπάνου και τα Ίρια, ενώ ζημιές έχουμε και στους Μύλους της Λέρνης, αλλά και στην Παραλιακή Ναυπλίου – Μύλων, μετά την Νέα Κίο προς Μύλους, όπου η θάλασσα φούσκωσε και γέμισε το δρόμο με πέτρες και ξύλα κάνοντας τον αδιάβατο, ωσότου συνεργεία σήμερα το πρωί απομάκρυναν τα φερτά υλικά.
Αναφορικά με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, μετά τα προβλήματα που προκάλεσαν σε πολλές περιοχές από χθες οι ισχυροί άνεμοι, σήμερα η κατάσταση δείχνει να ομαλοποιείται.Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο.
Στη γραμμή Φανερωμένη Σαλαμίνα – Πέραμα τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με έγκριση του πλοιάρχου. Επίσης,άνοιξαν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα – Νέα Στύρα, Ρίο – Αντίριο και Κεραμωτή – Λιμένας Θάσου.
Ανοιχτές είναι οι γραμμές Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη και Κυλλήνη – Ζάκυνθος. Κλειστή εξακολουθεί να παραμένει η γραμμή Καβάλα – Πρίνου.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρηση να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.imerisia.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.