fbpx

, Δευτέρα
20 Ιανουαρίου 2025

search icon search icon

Στις 12 το μεσημέρι στο χωριό του πατέρα του η κηδεία του Β. Γιακουμάκη

Η σορός του 20χρονου φοιτητή στο λιμάνι του Πειραιά με προορισμό την Κρήτη

 
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι της Σούδας για να υποδεχθεί το Βαγγέλη Γιακουμάκη και να τον οδηγήσει στον τελευταίο τόπο κατοικίας του, στο χωριό Σελλί, εκεί απ’ όπου κατάγεται ο πατέρας του άτυχου νέου και εκεί όπου θα γίνει η κηδεία του. Πομπή με πάνω από 60 αυτοκίνητα συνοδεύει τον Βαγγέλη στην τελευταία του κατοικία.
Βυθισμένο στον πόνο είναι το μέχρι πριν από λίγες μέρες ήσυχο και παραδομένο στους δικούς του ρυθμούς χωριό Αρμένοι, λίγο έξω από το Ρέθυμνο, όπου βρίσκεται το πατρικό σπίτι του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Το χωριό έμελλε σήμερα να «πλημμυρίσει» από ανθρώπους όχι μόνο από κάθε γωνιά της Κρήτης, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας για να θρηνήσουν και να αποχαιρετήσουν τον αδικοχαμένο νεαρό, που οδηγείται σήμερα στον τελευταίο τόπο κατοικίας του.
Με ένα λουλούδι στο χέρι από πολύ νωρίς πηγαίνουν εκεί που είναι η σορός του Βαγγέλη να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη του να του πουν με το δικό τους τρόπο αντίο.

Δάκρυα, θλίψη, πόνος. Η γειτονιά του Βαγγέλη που μέχρι χθες έσφυζε από ζωή θαρρείς σήμερα αποφάσισε να σιωπήσει, να παγώσει, να διαμαρτυρηθεί με ένα δικό της ιδιότυπο νέκρωμα και μάτωμα ψυχής για τον Βαγγέλη. Το σπίτι που γέμιζε από τις φωνές, τα γέλια και την ανεμελιά της νιότης του νεαρού φοιτητή βυθισμένο στο πιο φρικτό σκοτάδι πόνου και θλίψης.
Η μάνα του, ο πατέρας του, η αδελφή του, οι συγγενείς και οι φίλοι του. Μοιάζουν να έχουν παγιδευτεί στο χρόνο, στη μέχρι πριν λίγες ώρες ελπίδα ότι μετά από σχεδόν 40 μέρες αναζήτησης θα βρουν το αγνοούμενο παιδί τους. Το ξημέρωμα της Κυριακής θα ήταν για όλους η πιο φρικτή και αποκαλυπτική στιγμή ενός παρατεταμένου εφιάλτη, αφού οι αστυνομικοί θα ενημέρωναν ότι το άψυχο σώμα του Βαγγέλη είχε βρεθεί πολύ κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή. Όλα είχαν τελειώσει. Η καμπάνα του χωριού χτυπά στον πιο πένθιμο σκοπό και το συγκεντρωμένο πλήθος δεν μπορεί να συγκρατήσει τον χείμαρρο δακρύων και τη λύπη του για το τραγικό τέλος του Βαγγέλη. Όλοι προσεύχονται για εκείνον στον δρόμο για το τελευταίο αντίο και ελπίζουν πως αυτοί που ευθύνονται για ό,τι συνέβη θα πληρώσουν, καθώς ξεκινά τις επόμενες ημέρες η νομική διαδικασία προκειμένου, όπως διαμηνύει η οικογένεια, να δοθεί φως στην υπόθεση και να απονεμηθεί Δικαιοσύνη.

«Παιδί μου… Βαγγέλη μου… Θα έρθει σε λίγο το παιδί μου, ο άγγελός μου. Να το περιποιηθούμε όπως πρέπει» μονολογούσε χθες η τραγική μάνα.
Πηγή: protothema.gr
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.