, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κατάληψη σε όλα τα σχολεία Διαβατών και Νέας Μαγνησίας (ΦΩΤΟ)

katalhpsh

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κάτοικοι των περιοχών που γειτνιάζουν με το στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», όπου αναμένεται σε δύο βδομάδες να μετατραπεί σε Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων.
katalhpsh2
«Όλα τα σχολεία, δημοτικά γυμνάσια και λύκεια, σε Διαβατά και Νέα Μαγνησία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10:30. Θα κάνουμε πορεία διαμαρτυρίας από τα Διαβατά μέχρι και το δημαρχείο της Μαγνησίας. Ενώ στις 18:00 θα συνεδριάσει εκ νέου η συντονιστική επιτροπή, προκειμένου να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε αύριο», λέει στο karfitsa.gr η  πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Διαβατών, Κατερίνα Μιχελή. Όπως τονίζει η ίδια, ομάδες περιφρούρησης υπάρχουν κάθε ώρα και μέρα έξω από το στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου».
katalhpsh3
Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν και οι δήμαρχοι Δέλτα και Ωραιοκάστρου, Μίμης Φωτόπουλος και Αστέριος Γαβότσης, οι οποίοι θα εκφράσουν την αντίθεση των κατοίκων των δύο περιοχών στη δημιουργία του Relocation Camp. Οι κάτοικοι Διαβατών κι Ωραιοκάστρου τηρούν στάση αναμονής και προαναγγέλουν δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν αλλάξει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης.
Ελ. Καραβασίλη 
Διαβάστε επίσης: Γκρέμισαν οι κάτοικοι το φράκτη του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου!
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.