Μαθητές της Θεσσαλονίκης υιοθέτησαν… πάρκο!

Pavlos Melas_Yiothesia Parkou (9)Ex
Μαθητές της Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη πράξη καθώς υιοθέτησαν ένα…πάρκο, αποδεικνύοντας ότι η οικολογική συνείδηση και η αγάπη για το πράσινο ξεκινά από το σχολείο!
Συγκεκριμένα, η ιδιαίτερη υιοθεσία έλαβε χώρα την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 στην περιοχή της Ηλιούπολης του Δήμου Παύλου Μελά. Μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης μαζί με δασκάλους, γονείς και κηδεμόνες ανέλαβαν να υιοθετήσουν το πάρκο που βρίσκεται μπροστά από το σχολείο τους, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν τις απαιτήσεις του για περισσότερο πράσινο και καθαριότητα στην περιοχή τους.
Pavlos Melas_Yiothesia Parkou (3)
Οι μαθητές ζήτησαν από το Δήμο να υιοθετήσουν το πάρκο και μάλιστα να του δώσουν κι ένα όνομα, το οποίο θα αποφασιστεί έπειτα από ηλεκτρονική ψηφοφορία και μέσα από τις προτάσεις τους, που έχουν ήδη κατατεθεί. Παράλληλα, φύτεψαν συμβολικά κάποια δέντρα, ενώ παρουσίασαν στους εκπροσώπους του Δήμου τα σχέδια τους και τις εργασίες τους για το πώς θα ήθελαν να γίνει το πάρκο.
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Αθανάσιος Λαζαρίδης συνεχάρη τα παιδιά για την πρωτοβουλία κι ευχήθηκε το παράδειγμα τους να βρει μιμητές και σε άλλα σχολεία, αλλά και σε μεγαλύτερους. Από τη μεριά του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτριος Αθάνατος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που ο Δήμος Παύλου Μελά έχει την τύχη να έχει τόσο υπεύθυνα παιδιά με περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία. Παρούσα και η Βίκυ Ιππέκη Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Δυτ. Θεσσαλονίκης, εμφανώς ικανοποιημένη από την εξέλιξη των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά.
Pavlos Melas_Yiothesia Parkou (10)
Η αφορμή δόθηκε από τα περιβαλλοντικά προγράμματα που υλοποίησε το 6ο Δημοτικό κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Το εγχείρημα εντάσσεται στα πλαίσια των δράσεων «Ομορφαίνουμε μαζί τις γειτονιές μας» και αποτελεί συνεργασία των Αντιδημαρχιών Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Παύλου Μελά. Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν ξανά οι γειτονιές και με επεμβάσεις τοπικής κλίμακας να διαμορφωθεί ένα ενιαίο σύνολο καθαρών, λειτουργικών και πράσινων εκτάσεων που θα είναι προς όφελος των δημοτών. Μέσα από τις συμμετοχικές διαδικασίες να αναλάβει ο πολίτης την ευθύνη που του αναλογεί στους δημόσιους χώρους, πάντα όμως με την αρωγή του Δήμου Παύλου Μελά.
Τέλος, νωρίς το Σάββατο τοποθετήθηκαν και τα απαιτούμενα κολωνάκια από συνεργείο του Δήμου, με σκοπό να προφυλάξουν το χώρο από αυθαίρετες καταπατήσεις ιδιαίτερα κατά τις ημέρες της κείμενης λαϊκής αγοράς.
Pavlos Melas_Yiothesia Parkou (17)