08:10, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Μαχαιρώματα και στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς!

eidomeni-maxairia-metanastes
Της Έλενας Καραβασίλη
Βγήκαν τα μαχαίρια μεταξύ προσφύγων και στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς! Το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο φιλοξενίας στο Πολύκαστρο (Νέα Καβάλα), Σύριοι διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους με έναν εξ’ αυτών να μαχαιρώνει έναν ομοεθνή του. Όπως είπε στο karfitsa.gr ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, η διαμάχη ξεκίνησε γιατί ένας Σύριος έβρισε τη γυναίκα του άλλου με τον δεύτερο να τον μαχαιρώνει. «Τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κιλκίς, όπου και νοσηλεύεται. Παραλίγο θα ήταν νεκρός. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Οι κάτοικοι πλέον έχουν αγανακτήσει και δεν είναι μόνο της Ειδομένης, φόβος υπάρχει και στους κατοίκους της Νέας Καβάλας. Πρέπει και εκεί να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, 4.000 άνθρωποι δεν είναι διαχειρίσιμος αριθμός», τονίζει ο κ. Γκουντενούδης.  
Ο ίδιος αναφέρει πως υπάρχουν πληροφορίες που διερευνώνται, ότι 1.000 άτομα από την Πειραιά θα έρθουν στην Ειδομένη. «Αντί να αδειάζει η Ειδομένη, γεμίζει. Υπάρχουν ΜΚΟ που έχουν αρχίσει να κάνουν κατασκευές εκεί, δε μπορεί να κάνουν ότι θέλουν στην περιοχή! Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και φοβάται πια για τη ζωή του», τονίζει. Ο δήμαρχος Παιονίας λέει χαρακτηριστικά: «φτάνει πια με τις διαπιστώσεις. Θέλουμε να δούμε αποτελέσματα πια».
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Γκουντενούδης βρίσκεται στην Αθήνα, ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, για το  Διεθνές συνέδριο για το προσφυγικό από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος.