, Τρίτη
05 Δεκεμβρίου 2023

Με αυτόφωρο απειλούνται οι διευθυντές διοικητικών υπηρεσιών των ΑΕΙ

diathesimotita kathigites

Την Τετάρτη λήγει η προθεσμία προς τις διοικήσεις των πανεπιστημίων για να στείλουν στο ΑΣΕΠ τα στοιχεία με τους διοικητικούς υπαλλήλους προς διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με την παραγγελία του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, η διαδικασία που θα ενεργοποιηθεί, αν οι λίστες δεν παραδοθούν αύριο, θα είναι αυτή του αυτόφωρου, όχι προς τους πρυτάνεις, αλλά προς τους διευθυντές των διοικητικών υπηρεσιών.

Η παραγγελία του υπουργού κοινοποιήθηκε προς τα πανεπιστήμια και εστάλη και στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας.

Εν τω μεταξύ, τα πανεπιστήμια καλούν τους φοιτητές σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

H απεργιακή Επιτροπή του ΕΜΠ ενημερώνει ότι οι Σύλλογοι εργαζομένων φοιτητών και καθηγητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προσκαλούν τους πρωτοετείς φοιτητές του Ιδρύματος σε εκδήλωση υποδοχής, με θέμα «Η σημασία του Ε.Μ.Π. στην Ελληνική Κοινωνία και η σημερινή κρίση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013 στην Αίθουσα Τελετών του Κτηρίου Διοίκησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, στις 11:00 π.μ.

Την ίδια ημέρα στις 12 το μεσημέρι, στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Προπύλαια, Πανεπιστημίου 30), πραγματοποιείται εκδήλωση υποδοχής και ενημέρωσης των πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής, ο Σύλλογος Διδασκόντων της Σχολής Θετικών Επιστημών, ο Σύλλογος Διδακτικού, Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Ε.Κ.Π.Α. και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Ε.Κ.Π.Α.

Σχετικά με τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, λειτουργεί καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) γραμμή ενημέρωσης στο τηλέφωνο 2107723660, με ώρες λειτουργίας 10.00-13.00.