, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Με χαρακτήρα εξωστρεφή και πολλές καινοτομίες η 87η ΔΕΘ

Με χαρακτήρα εξωστρεφή και με πολλές καινοτομίες θα είναι η 87η ΔΕΘ, η οποία πραγματοποιείται από τις 9-17 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η φετινή διοργάνωση, με Τιμώμενη Χώρα τη Βουλγαρία, θα εστιάσει σε νέες προτάσεις σε θέματα τεχνολογίας, καινοτομίας, προστασίας του περιβάλλοντος, ενέργειας, εκπαίδευσης, νεοφυών επιχειρήσεων και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Με μια συμμετοχή 60 επιχειρήσεων, τη μεγαλύτερη βαλκανικής χώρας στη διοργάνωση, από κλάδους όπως αυτοί της ενέργειας, της κυκλικής οικονομίας, της βιομηχανίας, της καινοτομίας-τεχνολογίας, των τροφίμων, των μεταφορών-logistics, των καλλυντικών, του τουρισμού, του πρωτογενούς τομέα, της συσκευασίας και των υπηρεσιών, η γειτονική μας χώρα θα δώσει δυναμικό «παρών» στο περίπτερο 13.

Η Βουλγαρική παρουσία στη διοργάνωση θα είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, καθώς στην 87η ΔΕΘ θα έρθουν ο Βούλγαρος Πρόεδρος, ο Πρωθυπουργός της χώρας και πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Η δυναμική που αποτυπώνεται στη συμμετοχή της Τιμώμενης Χώρας είναι διάχυτη σε όλη τη διοργάνωση της 87ης ΔΕΘ, στην οποία θα συμμετάσχουν πολύ πάνω από 1.000 εκθέτες. Οι εννέα θεματικές της, Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα, Akademia, Ελλάδα των Περιφερειών, Κυκλική Οικονομία, Γαστρονομία-Διατροφή, Ψηφιακή Ελλάδα Start ups, Δημόσιοι Φορείς Οργανισμοί, Cosmos-Διεθνείς συμμετοχές, Έπιπλα-Οικιακός Εξοπλισμός θα παρουσιάσουν ότι πιο πρωτοποριακό και μοντέρνο έχει να επιδείξει η αγορά και η οικονομία.

Την ίδια στιγμή μια μουσική γιορτή, που φιλοδοξεί να ξεσηκώνει κάθε βράδυ το κοινό της Θεσσαλονίκης, ταξιδεύοντάς το παρέα με μεγάλες επιτυχίες και κορυφαία ονόματα του εγχώριου μουσικού στερεώματος έρχεται στην 87η ΔΕΘ με τα Music Events Live. Το φετινό πρόγραμμα του καθιερωμένου πλέον μουσικού θεσμού της ΔΕΘ κρύβει πολλές εκπλήξεις που θα καλύψουν όλες τις προτιμήσεις και θα ικανοποιήσουν κάθε ηλικία.

Τέλος, στο πεδίο της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας υπό την αιγίδα των Επιμελητηρίων της χώρας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος το παρόν θα δώσουν 350 μικρομεσαίες επιχειρήσεις από ολόκληρη τη χώρα, ενώ στο περίπτερο 16 θα υπάρξει σημαντική θεματική συμμετοχή επιχειρήσεων κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA