Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε στον Δήμο Δέλτα η ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα

Με κάθε επισημότητα και με την τήρηση όλων των μέτρων δημόσιας υγείας και προστασίας από την διασπορά του κορονοϊου, τιμήθηκε στον Δήμο Δέλτα η ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.

Σε όλες τις κοινότητες πραγματοποιήθηκαν Επίσημες Δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς και εκφώνηση πανηγυρικών λόγων από εκπαιδευτικούς. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα των Πεσόντων Αγωνιστών και στις εννιά κοινότητες του Δήμου Δέλτα από εκπροσώπους της διοίκησης του Δήμου μαθητές και τοπικές αρχές.

Ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων στη Σίνδο.

«Ο Μακεδονικός Αγώνας αποτελεί μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας .Η τιμή που αποδίδουμε σήμερα στους αγωνιστές Μακεδονομάχους εκείνης της περιόδου, είναι μια εκδήλωση ενεργού μνήμης και πατριωτισμού Ο ελληνισμός απόδειξε διαχρονικά ότι μπορεί, όπως τότε και τώρα. Τιμούμε τις θυσίες και το παράδειγμα των Μακεδονομάχων, που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία της Μακεδονίας και θα το μιμηθούμε απέναντι σε διαχρονικές και σύγχρονες προκλήσεις», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.

Ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Λουμπούτης παραβρέθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις στην κοινότητα Ανατολικού.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης και η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Χρύσα Γεωργιάδου παραβρέθηκαν στις επετειακές εκδηλώσεις στα Διαβατά.

Ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας και Αξιού Φάνης Αλμπάνης παραβρέθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις στα Νέα Μαλγαρα. Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Βούλα Ελευθεριάδου παραβρέθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις στο Καλοχώρι.

Ο Αντιδήμαρχος Χαλάστρας Αχιλλέας Χαντες παραβρέθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις στην Χαλάστρα.Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνης Αντωνιάδης παραβρέθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις στη Νέα Μαγνησία.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θοδωρής Βαλάρης παραβρέθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις στο Ανατολικό.

Ο πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος παραβρέθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις στα Κύμινα.