Με πούλμαν οι 450 πρόσφυγες στο… Λιμάνι Θεσσαλονίκης!

????????????????????????????????????
του Βαγγέλη Στολάκη
Αύριο το πρωί αναμένεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του karfitsa.gr να φτάσουν στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης οι πρώτοι πρόσφυγες.
Υπολογίζεται ότι περίπου 450 άτομα θα βρεθούν στο κέντρο της πόλης και θα φιλοξενηθούν σε μια αποθήκη (σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την  αποθήκη 18) η οποία είναι ήδη έτοιμη και χωρητικότητας 300 ατόμων. Οι υπόλοιποι 150 αναμένεται να μείνουν σε υπόστεγο κάτω από το οποίο θα τοποθετηθούν σκηνές.
Μάλιστα, το Λιμάνι Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να δεχτεί και πλοίο με πρόσφυγες, αφού στο σημείο όπου θα προσεγγίσει το πλοίο εκτός της έτοιμης αποθήκης υπάρχει και διαγραμμισμένος χώρος όπου θα σταθμεύσουν τα πούλμαν που θα τους μεταφέρουν σε κάποιο χώρο φιλοξενίας.
Οι 450 πρόσφυγες που θα φτάσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα έρθουν από την Καβάλα με πούλμαν. Αυτό άλλωστε αναφέρεται και… αποκρύπτεται τεχνηέντως από την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. «Οι πρόσφυγες, που έχουν ταυτοποιηθεί με το σύστημα EuroDac και θα αποβιβαστούν σε λιμάνι της Μακεδονίας μέσω δρομολογίου πλοίου της γραμμής, θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε ενδεδειγμένο χώρο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, μέχρι τη μετακίνησή τους σε καταλληλότερες δομές προσωρινής φιλοξενίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ, οι ιθύνοντες του Λιμανιού δηλώνουν πως δεν γνωρίζουν κάτι σχετικό. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιπρόεδρο της ΟΛΘ Α.Ε. Κωνσταντίνο Μέλιο ο ίδιος είπε ότι δεν γνώριζε ότι οι πρόσφυγες θα έφταναν στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. «Εάν ξεκινήσει ένα πλοίο για τη Θεσσαλονίκη θα ενημερωθεί και το λιμεναρχείο. Για να το περιμένουμε. Το Λιμάνι τηρεί μια διαδικασία. Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους τα αρμόδια υπουργεία. Η ετοιμότητα που έχουμε είναι γενική. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν μας έχει ζητηθεί να φιλοξενήσουμε πρόσφυγες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε. που εκτελεί χρέη προέδρου στην παρούσα φάση.