Με τι καιρό θα σουβλίσουμε σε Θεσσαλονίκη, Μακεδονία και όλη τη χώρα…

ovelias
Καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, τα υπόλοιπα δυτικά και πιθανόν τα κεντρικά τμήματα περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα 1 Μαΐου 2016. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Β. Αφρική, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 18 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 18 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 17 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 26 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις, όπου βαθμιαία θα αυξηθούν περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί μέτριοι 4-5 μποφόρ.
Τη Δευτέρα του Πάσχα 02/05/2016 αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα και πιθανόν αργότερα στα νησιά του Αιγαίου, με τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι στα βορειοδυτικά να είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, έως την Τετάρτη της Διακαινήσιμου Εβδομάδας, προβλέπεται βροχερός καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι μόνο στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο δυτικών διευθύνσεων.
Πηγή: meteo.gr