, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με χειροπέδες μέλη κυκλώματος λαθροδιακίνησης μεταναστών (ΦΩΤΟ)

lathro3
 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία επιχείρηση Αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείται σε παράνομες διακινήσεις μη νόμιμων μεταναστών από την Τουρκία στο εσωτερικό της Χώρας.
lathro2
Συνελήφθησαν δύο μέλη του κυκλώματος, υπήκοοι Βουλγαρίας, αμφότεροι, σε βάρος των οποίων και έξι επιπλέον αλλοδαπών συνεργών τους, σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί «προώθησης και διευκόλυνσης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών-υπηκόων τρίτων χωρών στο εσωτερικό της Χώρας» και «Συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση».
 
Η αιφνιδιαστική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 31-03, στον κόμβο Βαγιοχωρίου, όταν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν στην Εγνατία Οδό (ύψος διοδίων Προφήτη), το πολυμορφικό αυτοκίνητο, όπου επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες.
 
Ακολούθησε η ακινητοποίηση του ύποπτου οχήματος, όπου εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι 11 μη νόμιμοι μετανάστες, διαφόρων υπηκοοτήτων, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι.
lathro1
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι αλλοδαποί, με τη βοήθεια μελών του κυκλώματος, εισήλθαν πρωινές ώρες της 31-03 στην Ελλάδα και στη συνέχεια παρελήφθησαν από τους δύο διακινητές, προκειμένου να μεταβούν με το ανωτέρω όχημα Αθήνα.
 
Για τη μεταφορά τους ορισμένοι εκ των μη νόμιμων μεταναστών κατέβαλαν χρηματικά ποσά που κυμαίνονται από 3.500 έως 3.800 δολάρια έκαστος, ενώ το ποσό που θα εισέπρατταν ως αμοιβή οι διακινητές ανέρχεται στα 1.500 δολάρια.
 
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών του κυκλώματος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.