22:05, Τετάρτη
26 Ιανουαρίου 2022

Με χειροπέδες ο εμπρηστής της Ουρανούπολης

kammena-ouranoupoli (1)
Συνελήφθη χθες ως υπαίτιος πυρκαγιάς, ο 37χρονος ημεδαπός Κ.Χ., από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) της Κεντρικής Μακεδονίας, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16/06/2015 και ώρα 11:55, σε δασική έκταση, στην περιοχή Κομίτσα του Δήμου Αριστοτέλη στο Νομό Χαλκιδικής. Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Να υπενθυμίσουμε ότι από την πυρκαγιά 5.500 στρέμματα χαμηλής και θαμνώδους βλάστησης, ενώ στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετείχαν περισσότεροι από 120 πυροσβέστες.
kammena-ouranoupoli (5)
 
Για την φωτιά που ξέσπασε στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής αλλά και για την εξέλιξη των έργων στην Εθνική Οδό Μουδανίων- Θεσσαλονίκης, που έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των εκδρομέων κατά την επιστροφή τους από την περιοχή, μίλησε στον Alpha 96.5, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος.
Έχουμε περίπου 5.500 στρέμματα καμένης γης, αναφέρει ο κ. Γιώργος, διευκρινίζοντας, «δασικής έκτασης μόνο, χωρίς ζωικό κεφάλαιο και φυτικό. Δεν κινδυνέψαμε σε επίπεδο ξενοδοχειακών μονάδων ή σπιτιών». Σήμερα οι συνθήκες είναι διαφορετικές, με τον καιρό να ευνοεί και μικρότερες εστίες, με την έντονη, ωστόσο, την παρουσία της Πυροσβεστικής στην περιοχή, για προληπτικούς λόγους, ολοκληρώνει ο ίδιος. Σε ότι αφορά την εξέλιξη των έργων και την ταλαιπωρία των επισκεπτών, ο αντιπεριφερειάρχης τονίζει, «ούτως ή άλλως κάθε Σαββατοκύριακο θα έχουμε πρόβλημα εκεί. Όσο δεν παραδίδονται τα χιλιόμετρα Ν. Μουδανιών και Ποτίδεας, αυτά τα 5,2 χλμ, και θα μένουν όπως είναι, θα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. «Την ευθύνη να την αναλάβουν αυτοί οι οποίο την έχουν. Η Εγνατία Οδός που έχει το συγκεκριμένο έργο και οι παραλείψεις που έγιναν όλον αυτόν τον καιρό, τις οποίες έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη», προσθέτει ο ίδιος, χαρακτηριστικά.