Μειώνεται η τιμή στο πασχαλινό αρνί!

ΚΑΠΑΝΙ φωτο Σάββας Αυγητίδης
Φωτο Σάββας Αυγητίδης / Kαπάνι σήμερα
Η φετινή παραγωγή αμνοεριφίων εκτιμάται… μειωμένη σε ποσοστό άνω του 40%, αφού λόγω του καταρροϊκού πυρετού έχει χαθεί μεγάλος αριθμός ζώων!
—-
Στο παζάρι της Δράμας προσήλθαν κτηνοτρόφοι και έμποροι, προκειμένου αμφότεροι να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να διαμορφώσουν την τιμή του οβελία ενόψει των εορτών του Πάσχα.
“Εκτιμώ ότι αν τελικά καταλήξουμε σε συμφωνία, αυτή θα επέλθει… ” επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Παναγιώτης Λειβαδίτης, πρόεδρος των κτηνοτρόφων στη Δράμα, προσθέτοντας μάλιστα ότι “οι έμποροι φαίνεται ότι προτίθενται να ξεκινήσουν από τα 6 ευρώ/κιλό”.
Κληθείς να σχολιάσει εάν η τιμή των 6 ευρώ/κιλό, ικανοποιεί τους κτηνοτρόφους, ο κ. Λειβαδίτης τόνισε ότι, “με το κόστος παραγωγής να υπολογίζεται πλέον στα 8 ευρώ, γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι δεν δεχόμαστε να μπούμε για άλλη μια χρονιά μέσα”, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι “πρέπει επιτέλους έμποροι και κρεοπώλες να αποφασίσουν ότι πρέπει να συμπιέσουν το περιθώριο κέρδους τους” και πρόσθεσε “σε όποια τιμή και αν έχουμε πουλήσει εμείς οι κτηνοτρόφοι ποτέ δεν είδαμε στην αγορά αμνοερίφιο στην τιμή κάτω των 10 ευρώ/κιλό”.
Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΠΕΚ, Δημήτρη Καμπούρη, ότι η φετινή παραγωγή αμνοεριφίων εκτιμάται μειωμένη σε ποσοστό άνω του 40%, αφού λόγω του καταρροϊκού πυρετού έχει χαθεί μεγάλος αριθμός ζώων, ενώ αυξημένες καταγράφηκαν και οι εξαγωγές στην Ιταλία, λόγω Καθολικού Πάσχα protothema.gr