, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μετά από καταδίωξη συνέλαβαν επίδοξους διαρρήκτες έξω από τη Θεσσαλονίκη

OPKE
Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση μιλούσε για ύποπτες κινήσεις ατόμων έξω από εγκαταστάσεις εταιρείας στη Βιομηχανική Περιοχή Νεοχωρούδας.
Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη δύο ατόμων, που επιχείρησαν να διαρρήξουν τα γραφεία της εταιρείας.
Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 21 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Απόπειρας Κλοπής κατά συναυτουργία», «Αντίσταση» και παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων».
Το βράδυ του Σαββάτου οι δράστες εντοπίσθηκαν να αποχωρούν από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας με όχημα και παρά τα αλλεπάλληλα ηχητικά και φωτεινά αστυνομικά σήματα στάσης, ανέπτυξαν ταχύτητα για να αποφύγουν τη σύλληψη.
Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το καταδιωκόμενο όχημα πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, μέχρι την ακινητοποίηση του στην περιοχή των Διαβατών και τη σύλληψη δύο εκ των επιβατών.
Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και στην κατοχή του 52χρονου ένα μαχαίρι.
Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους, προσπάθησαν νωρίτερα να διαρρήξουν εταιρεία εμπορίας επίπλων στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Εδέσσης, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι από το εσωτερικό.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.