Μετά τα δημοσιεύματα της “Κ”… εκσυγχρονίζεται η Ιχθυόσκαλα Θεσσαλονίκης

ixthyoskalaΕκσυγχρονίζεται η Ιχθυόσκαλα Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας  σύμφωνα με την υπ’ αρ. 1069/18-06-2013 απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτική Ανάπτυξης, κ. Αθ. Θεοχαρόπουλου.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 4.288.048,79 ευρώ, περιλαμβάνει τη βελτίωση και οριζόντια επέκταση του κτιρίου δημοπρασιών και τον εκσυγχρονισμό και βελτίωση υποδομών και εγκαταστάσεων κτιρίων της Ιχθυόσκαλας και του περιβάλλοντος χώρου και αναμένεται να δημιουργήσει 17 νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς από τη Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνας Μάρκου: «η απόφαση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τον Απρίλιο, σχετικά με τα σχέδια του Υπουργείου για την ένταξη της επέκτασης της ιχθυόσκαλας της Ν. Μηχανιώνας στο Ε.Π. Αλιεία του ΕΣΠΑ, η οποία είχε εξαγγελθεί για το πρώτο τρίμηνο του 2013, καθώς και αν αληθεύουν οι φήμες για μεταφορά της στη Δυτική Θεσσαλονίκη».

Υπενθυμίζεται πως το θέμα είχε αναδείξει με εκτενές δημοσίευμα η «Κ» καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως το υπουργείο προσανατολίζεται στην κατασκευή νέας ιχθυόσκαλας στη δυτική Θεσσαλονίκη.