04:49, Σάββατο
21 Μαΐου 2022

Μετά τη Θεσσαλονίκη και ο Δήμος Αθηναίων σχεδιάζει αποτεφρωτήριο

apotefrosi
Μετά τη Θεσσαλονίκη, όπου υπογράφηκε η εισήγηση της αντιδημάρχου Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης προς το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, για την αγορά οικοπέδου εντός των ορίων του νομού προκειμένου να δημιουργηθεί το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα, τη διαδικασία για την αγορά ή εκμίσθωση ακινήτου με σκοπό τη δημιουργία και εγκατάσταση Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών εντός των ορίων του λεκανοπεδίου Αττικής άρχισε σήμερα ο Δήμος Αθηναίων με διακήρυξη-εκδήλωση ενδιαφέροντος που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του www.cityofathens.gr.
Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, το προσφερόμενο ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται εντός Αττικής και να έχει έκταση από 2.000 έως 4.000 τ.μ., ενώ οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απαντήσουν εγγράφως έως τις 24 Ιανουαρίου και πληροφορίες δίνονται στη Διεύθυνση Οικονομικών-Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου, Λιοσίων 22, 3ος όροφος, τηλ. 210 5277381.
Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία αποτεφρωτηρίου στο νομό Θεσσαλονίκης είναι κάτι που ο ίδιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αλλά και οι στενοί του συνεργάτες  στην «Πρωτοβουλία» έχουν θέσει από το 2010, τότε δηλαδή που ανέλαβε τα ηνία της διοίκησης. Μάλιστα ο ίδιος ο Γιάννης Μπουτάρης επιδεικνύει, σύμφωνα με συνεργάτες του, έναν ιδιαίτερο ζήλο στην κατασκευή του αποτεφρωτηρίου αυτού.
Μένει να δούμε ποιο από τα δύο θα γίνει πρώτο.