, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Μετά το πέρασμα-ρεκόρ από την ΕΡΤ3 πάει για… δήμαρχος Θεσσαλονίκης;

karakostanoglou-ds
του Βαγγέλη Στολάκη

Αναταραχή στο εσωτερικό της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας» του Κώστα Γκιουλέκα προκάλεσε η ανακοίνωση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου ότι ο δημοτικός σύμβουλος Βενιαμίν Καρακωστάνογλου αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης.
Σε «πηγαδάκια» στους διαδρόμους του δημαρχείου στελέχη της δημοτικής ομάδας του υφυπουργού Παιδείας σχολίαζαν ότι «εάν ήθελε ο Καρακωστάνογλου να είναι ο συνεχιστής της παράταξης θα έπρεπε να μας ενημερώσει πρώτα».
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το τελευταίο διάστημα πολίτες της Θεσσαλονίκης βολιδοσκοπούν ψηφοφόρους της ΝΔ προκειμένου να δουν αντιδράσεις για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του πρώην αντιδημάρχου. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως «κυκλοφορεί» κείμενο με τη συλλογή υπογραφών υπέρ της υποψηφιότητας Καρακωστάνογλου.
Να θυμίσουμε οτι λίγο πριν κλείσει η ΕΡΤ3 είχε αναλάβει το πόστο του προέδρου της διοικούσας επιτροπής αλλά τελικά δεν κράτησε πολύ…
«Γαλάζιοι» κύκλοι πάντως μιλώντας στην «Κ» σχολίασαν πως «οι όποιες ανακοινώσεις του πρώην αντιδημάρχου γίνονται από το ίδιο, εκφράζουν προσωπικές του απόψεις χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με κομματικά στελέχη ή μέλη της παράταξης».
Ο ίδιος παίρνοντας το λόγο στη συνεδρίαση ούτε διέψευσε, ούτε επιβεβαίωσε τα λεγόμενα Αβραμόπουλου. “Πιστεύω ότι ο πρόεδρος το έκανε με καλή διάθεση. Καλό θα ήταν όμως οι φήμες και οι πληροφορίες να γίνονται ανακοινώσεις όταν λαμβάνονται τελικές αποφάσεις. Εδώ και καιρό έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο. Πρέπει οι ίδιοι οι αυτοδιοικητικοί να αναδείξουν τους υποψήφιους δημάρχους. Οι όποιες αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται αφού ωριμάσουν” είπε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.