fbpx

, Τετάρτη
24 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Κ. Γκιουλέκας “Μην ξυπνάτε τον κυρ Γιάννη από το όνειρο του…”

«Πόλεμος» απαντήσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Κώστα Γκιουλέκα.

Με αφορμή την ανακοίνωση-απάντηση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, ο κ. Γκιουλέκας απάντησε: «Επιτέλους σ’ αυτή την πόλη ας επικρατήσουν τα αυτονόητα! Αλήθεια, γιατί κ. Μπουτάρη σας ενόχλησε τόσο η κριτική που ασκήσαμε για το ανύπαρκτο έργο σας; Δεν έχει το δικαίωμα η αντιπολίτευση του δήμου Θεσσαλονίκης να σας ελέγχει; Ή μήπως είναι πάγια τακτική σας να υβρίζετε όποιον τολμά να ελέγξει την απραξία σας και να στιγματίσει την ανυπαρξία του έργου της διοίκησής σας;», ανέφερε ο κ. Γκιουλέκας και συμπλήρωσε: «Βεβαίως, αν θεωρείτε την κριτική που σας κάνουμε λόγια του αέρα τότε προφανώς έχετε βουλωμένα τα αυτιά και δεν ακούτε τι λένε οι θεσσαλονικείς για  τα τρία χρόνια της διοίκησής σας.

Προφανώς, όμως, εσείς είστε υπερήφανος για το… μηδενικό έργο και την αναποτελεσματικότητά σας. Και, απλώς, υβρίζετε όποιον σας δείχνει κατάματα την πραγματικότητα. Δεν πειράζει. Μην ξυπνάτε τον Γιάννη Μπουτάρη από το… όνειρό του».

Διαβάστε την απάντηση του κ. Γκιουλέκα:

Πάντως, για ακόμη μία φορά, κ. Δήμαρχε, δεν είπατε κουβέντα στην απάντησή σας για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι θεσσαλονικείς, που ανήκουν στις αρμοδιότητές σας και τα οποία είστε ανίκανος να λύσετε!

Ακόμη, δεν είναι δυνατόν ο Γιάννης Μπουτάρης, ο άνθρωπος που αλλάζει τις απόψεις του σαν τα πουκάμισα, που χαϊδεύει συνεχώς αυτιά, που φάσκει και αντιφάσκει και χωρίς αισχύνη υιοθετεί σε μια στιγμή εκείνα με τα οποία μόλις προηγουμένως διαφωνούσε, ο άνθρωπος που μεταπηδά από πολιτικό χώρο σε πολιτικό χώρο ανάλογα με τα πρόσκαιρα συμφέροντά του, έχοντας διανύσει ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, από την άκρα αριστερά έως τις σκληρές νεοφιλελεύθερες τάσεις, να προσπαθεί να δώσει μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς.

Θεωρούμε, κ. Μπουτάρη, ότι δεν ξέρετε την παροιμία ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!

Όσο για την πολιτική ιδιότητά μου, αυτή του βουλευτή και εκείνη του δημοτικού συμβούλου-επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης-, να σας θυμίσουμε απλώς ότι στην δημοκρατία την οποιαδήποτε θέση ευθύνης την δίνουν οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους.

Προσωπικά είμαι υπερήφανος που υπηρετώ και την πόλη και την πατρίδα μας από αυτές τις θέσεις ευθύνης και ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους θεσσαλονικείς που με επιλέγουν ως έναν από τους εκπροσώπους τους.

Μην οργίζεστε, λοιπόν, κ. Μπουτάρη για αυτό. Αν δεν σας πάει η δημοκρατία τότε κάντε πρόταση να την… καταργήσετε. Για σας είναι το μόνο εύκολο!

Εξάλλου, οι προτάσεις σας δεν έχουν καμία βαρύτητα, αφού αν κανείς ανατρέξει σ‘ αυτές θα βρει τις πιο τραγικές και ευφάνταστες παραδοξότητες.

Αντί, λοιπόν, να εξαπολύετε υβριστικές επιθέσεις εναντίον των πολιτικών αντιπάλων σας, καλύτερα θα ήταν να βρίσκατε το κουράγιο να ψελλίσετε δυο λόγια, ως δικαιολογία, γιατί έχετε καταντήσει την Θεσσαλονίκη την πιο βρώμικη πόλη σε ολόκληρη την Ελλάδα, την πιο σκοτεινή, την πιο άναρχη.

Αυτή η άθλια εικόνα της Θεσσαλονίκης έχει “αρχιτέκτονα”: την “έφτιαξε” ο Γιάννης Μπουτάρης!

Εμείς δεν θα συμβιβαστούμε με αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα. Σας παρακαλούμε επιτρέψτε μας την πολυτέλεια να έχουμε την πρόθεση και την φιλοδοξία να την αλλάξουμε. Να την αλλάξουμε μαζί με τους ανθρώπους που δουλεύουν φιλότιμα στον δήμο Θεσσαλονίκης τους οποίους εσείς ο ίδιος αποκαλέσατε δημόσια “τεμπέληδες”, ανίκανους και αντιπαραγωγικούς, που, όπως δηλώσατε, θα τους απολύατε αν τους είχατε στην επιχείρησή σας.

Σας θυμίζουμε ότι ούτε ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι επιχείρησή σας ούτε η πόλη αυτή σας ανήκει, όπως δεν ανήκει σε κανέναν μας. Κι εσείς, όπως όλοι μας, την υπηρετούμε απλώς με την ανάμειξή μας στα κοινά.

Λίγος περισσότερος σεβασμός και στους ανθρώπους και στους θεσμούς δεν βλάπτει. Όπως δεν βλάπτει και ο σεβασμός στην ιστορία της Θεσσαλονίκης, την οποία προσπαθείτε μάταια να την ξαναγράψετε υπό το πρίσμα της τουρκολαγνείας σας, με τις γραφικές αλλά και επικίνδυνες πρωτοβουλίες σας.

Το βέβαιο είναι πως ότι και να πείτε, όσο και να φωνάζετε, όσο και να σας “σπρώχνουν” κάποια… λιβανιστήρια σας, τρία χρόνια από τότε που αναλάβατε την διοίκηση του δήμου,  η αποτίμηση του έργου σας είναι πέρα για πέρα αρνητική! Και αυτή την αποτίμηση δεν την κάνει μόνο η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο. Την κάνει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Θεσσαλονίκης!

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.