, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μόνο στην "Κ": Η (δημόσια) υπάλληλος της… χρονιάς (video)

 
Maloy
του Βαγγέλη Στολάκη
Ονομάζεται Ευαγγελία Μουλά, εργάζεται στη γραμματεία Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» και από σήμερα είναι η… καλύτερη εργαζόμενη μεταξύ των 1500 υπαλλήλων του νοσοκομείου. Παρόμοια διάκριση έλαβαν τα μέλη της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ιδίου νοσηλευτικού ιδρύματος, οι οποίοι τιμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας παρουσία εκπροσώπων των αρχών και της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπό το βλέμμα του Νικολάου Παπαγεωργίου, ιδρυτή του νοσοκομείου.
Η Ευαγγελία Μουλά είναι παντρεμένη, μητέρα δυο παιδιών, απόφοιτος ΑΕΙ και εργάζεται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» τα τελευταία εννέα χρόνια. Η διεύθυνση και το διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος έκριναν πως το βραβείο της καλύτερης εργαζόμενης που συνοδεύεται με το συμβολικό ποσό των χιλίων ευρώ για φέτος θα έπρεπε να της απονεμηθεί. Η ίδια μιλώντας στην «Κ» ισχυρίζεται πως δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Να δουλεύει! «Αισθάνομαι πολύ μεγάλη τιμή και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με υποστήριξαν. Σίγουρα η αναγνώριση της δουλειάς μας μέσα από τέτοιου είδους βραβεύσεις δίνει κίνητρο σε όλους τους εργαζόμενους. Κάθε άνθρωπος που εργάζεται σκληρά αισθάνεται ηθική ικανοποίηση όταν αναγνωρίζεται ο κόπος του» λέει.
Η κ. Μουλά τονίζει στην «Κ» πως είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται. «Δεν νομίζω ότι έχω κάνει κάτι διαφορετικό από όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους μου» υπογραμμίζει ενώ μιλώντας για την καθημερινότητά της στο νοσοκομείο σημειώνει πως «πολλές φορές είναι δύσκολη και πιεστική. Την ίδια ώρα όμως είναι και πολύ ικανοποιητική». «Όλοι θυμόμαστε καθημερινά πως εργαζόμαστε σε ένα νοσοκομείο το οποίο ο κόσμος επισκέπτεται είτε γιατί έχει ένα πρόβλημα υγείας ή έχει αγωνία για αυτό που θα του πούνε» καταλήγει η κ. Μουλά.

METH

Βραβείο και στη Μ.Ε.Θ.
Εκτός όμως από την παραπάνω υπάλληλο, στην εκδήλωση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείο το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης βραβεύτηκε και ένα ολόκληρο τμήμα του ιδρύματος. Ο λόγος για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η οποία παρέλαβε την τιμητική πλακέτα δια του διευθυντή της κ. Ματθαίου Τσαγκούρια. «Είναι ιδιαίτερη η στιγμή της βράβευσής μας. Τόσο για το ιατρικό όσο και για το νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας. Βραβεύεται η συνεισφορά μας στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Τέτοιου είδους βραβεύσεις δίνει σίγουρα μια ηθική ικανοποίηση. Πρέπει να τονίσουμε πως η δουλειά στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι συνολική και δίνει κίνητρο κυρίως στους νοσηλευτές οι οποίοι εργάζονται υπό σκληρές και αντίξοες συνθήκες να συνεχίσουν το έργο τους».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του «Παπαγεωργίου» Βασίλης Παπάς κάνει λόγο για υπερβάλλοντα ζήλο από πλευράς των συγκεκριμένων υπαλλήλων. «Έχει καθιερωθεί από την έναρξη της λειτουργίας του νοσοκομείου να βραβεύουμε υπαλλήλους που έχουν ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους. Τις βραβεύσεις επιδοτεί το ομώνυμο ίδρυμα. Συνηθίζουμε να βραβεύουμε κάθε χρόνο μια συλλογική και μια ατομική προσπάθεια. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχει δώσει άριστα αποτελέσματα όχι μόνο το χρόνο που πέρασε αλλά και τα προηγούμενα και την κ. Μουλά γιατί έχει ξεπεράσει τον εαυτό της και δουλεύει πολύ περισσότερο από ότι θα έπρεπε να δουλεύει». Ο ίδιος μιλά για μια ηθική ανταμοιβή των εργαζομένων, που είναι δημόσιοι υπάλληλοι και καλεί το παράδειγμα του «Παπαγεωργίου» να ακολουθήσουν και άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.
Οι βραβεύσεις των… καλύτερων εργαζομένων έγιναν υπό το βλέμμα του δωρητή και πρώτου προέδρου το νοσοκομείου Νικολάου Παπαγεωργίου. «Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο προσωπικό του νοσοκομείου γιατί με τη δουλεία τους έχουν φτάσει το Παπαγεωργίου να είναι το πρώτο νοσοκομείο μεταξύ των δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων στη χώρα» είπε.
Σε αριθμούς
Στην ίδια εκδήλωση η δουλειά των νοσηλευτών, ιατρών αλλά και διοικητικών, δια στόματος του γενικού διευθυντή Γιώργου Χριστόπουλο, μεταφράστηκε σε… αριθμούς. Έτσι το 2013 πέρασαν από το «Παπαγεωργίου» 73.761 ασθενείς, ενώ από τα εξωτερικά ιατρεία και το τμήμα επειγόντων περιστατικών 870.422 και 103.984, αντίστοιχα. Το ποσοστό ικανοποίησης των ασθενών ξεπέρασε το 88% ενώ η εμπιστοσύνη προς το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό το 92%. Το 2013 στα χειρουργεία του νοσοκομείου πραγματοποιήθηκαν τέλος, περισσότερες από 18.200 επεμβάσεις.
«Είμαστε περήφανοι που έχουμε στην αρμοδιότητά μας το νοσοκομείο Παπαγεωργίου» τόνισε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος της 3ης υγειονομικής περιφέρειας, Παναγιώτης Νάνος, ενώ μιλώντας στην «Κ» ο κ. Χριστόπουλος ισχυρίζεται ότι «οφείλουμε να αναγνωρίζουμε πάντα τη συνεισφορά των εργαζομένων. Εκτός από την τιμητική πλακέτα και το χρηματικό ποσό που δίνεται συμβολικά η αναγνώριση γίνεται με ανάρτηση των ονομάτων των βραβευμένων στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου». «Κανονικά θα έπρεπε να τους βραβεύσουμε όλους, υπάρχουν όμως κάποιοι που διακρίνονται για το ήθος, τη συμπεριφορά τους και την καλή συνεργασία που έχουμε» καταλήγει ο κ. Χριστόπουλος.
PapasΚαινοτομίες
Στο μεταξύ, το εν λόγω νοσοκομείο βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας και σε ζητήματα καινοτομίας και ανάπτυξης. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται στην «Κ» ο πρόεδρός του η διοίκηση αξιοποιεί όσο το δυνατό περισσότερο τα ευρωπαϊκά προγράμματα και κονδύλια, προκειμένου να αγοράζει και να ανανεώνει τον απαραίτητο εξοπλισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόκτηση του PET-Scan που σε λίγους μήνες θα βρίσκεται στους χώρους του «Παπαγεωργίου» για να εντοπίζει και ανιχνεύει πιθανές μεταστάσεις του καρκίνου. Το εν λόγω μηχάνημα είναι το έκτο σε όλη την Ελλάδα και το πρώτο εκτός Αθηνών. «Το νοσοκομείο μας είχε όλες τις προϋποθέσεις. Κάναμε τιτάνιο αγώνα για να εξασφαλίσουμε τα αυτονόητα από τη δημόσια διοίκηση» καταλήγει ο κ. Παπάς. Σημειώνεται πως στο Παπαγεωργίου επίσης σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να παράγει μόνο του το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνει με τη χρήση φυσικού αερίου!
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.