, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μουσουλμάνοι αυτομαστιγώνονται στον Πειραιά -Μια διαφορετική γιορτή (φωτο)

Με τον δικό τους λατρευτικό τρόπο Σιίτες Μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα, έχουν συγκεντρωθεί σήμερα έξω από τα γραφεία του σωματείου τους στον Πειραιά για να γιορτάσουν τη δική του Μεγάλη Παρασκευή.
Πρόκειται για την Ασούρα, την κορύφωση του πένθους τους για το βίαιο θάνατο του ιμάμη Χουσεΐν, εγγονό του Μωάμεθ. Οι Σιίτες συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για να προσευχηθούν και στη συνέχεια ακολουθεί τελετή, κατά την οποία οι πιστοί αυτομαστιγώνονται γυμνοί και ξυπόλυτοι ως ένδειξη πίστης και θρήνου.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών,ακόμα και μικρά παιδιά συγκεντρώνονται για να λάβουν ευλογία με λάσπη στο πρόσωπο και με την πρακτική του ρυθμικού στηθοκοπήματος θρηνούν προκειμένου να ανταποδώσουν την αγάπη τους προς τον προφήτη Μωάμεθ.
Πριν από την τελετή που λαμβάνει χώρα σήμερα και στην οποία οι πιστοί μαστιγώνονται με αλυσίδες μέχρι να ματώσουν, προηγείται μία περίοδος πλήρης κατάνυξης που διαρκεί 10 ημέρες.




iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.