11:18, Σάββατο
01 Οκτωβρίου 2022

Μπαράζ αντιδράσεων για τη συμπεριφορά του ιερέα στη Βέροια (ΒΙΝΤΕΟ)

590_b8cc69745cb226d84f7f5dfa82c8210eΜε επεισοδιακό τρόπο εξελίχθηκε η εγκατάσταση των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας στη Βέροια. Ομάδα πολιτών, μεταξύ των οποίων και ένας ιερωμένος άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για την απώθησή τους.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ουρσουζίδης, που βρέθηκε στο σημείο, αναγκάστηκε να ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας, προκειμένου να αποφύγει τον προπηλακισμό και τελικά βρήκε καταφύγιο σε κλούβα των ΜΑΤ.
«Να μην έχουμε εικόνες της Ειδομένης, αυτό θέλουμε. Χρυσέ μου άνθρωπε, θέλουμε ειρήνη» είπε ο ιερέας που ήταν παρών, απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Υπάρχει μια μοναχή δίπλα στον προφήτη Ηλία. Εάν πειραχθεί μια τρίχα από τα μαλλιά αυτά αυτής της μοναχής, θα γίνει χαμός», πρόσθεσε ο ιερωμένος.
Η συγκεκριμένη αντίδραση του ιερέα πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των πολιτικών, με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης , Παναγιώτη Κουρουμπλή, να επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «τέτοιες κινήσεις αμαυρώνουν με τον χυδαιότερο τρόπο της προσφορά της ορθοδοξίας» και να ζητά την δημόσια τοποθέτηση του Μητροπολίτη.
Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Κώστας Χρυσόγονος, σχολιάζοντας το συγκεκριμένο περιστατικό, υπογράμμισε πως «τέτοιες σκηνές δεν μας τιμούν».
Δείτε το βίντεο από το MEGA

enikos.gr