, Παρασκευή
12 Απριλίου 2024

search icon search icon

“Μπορεί να χαθεί το εξάμηνο, το θέμα είναι μη χαθεί το Πανεπιστήμιο”

theodosis-pelegrinis

Θα μπορούσε να χαθεί το εξάμηνο, όμως το μεγαλύτερο θέμα είναι να μη χαθεί το Πανεπιστήμιο, δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, μετά την απόφαση του Καποδιστριακό για νέα αναστολή της εκπαιδευτικής και διοικητικής του λειτουργίας.

Μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM, επέκρινε έντονα το υπουργείο Παιδείας για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων: «Υπάρχει και μία υπερβολή στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το ζήτημα το υπουργείο (Παιδείας). Όταν έκανε την τιμή να με καλέσει στο υπουργείο, είπε ότι 1.700 πρέπει να φύγουν … Έγινε κάποια αξιολόγηση για να κρίνει ότι πρέπει να φύγουν τόσοι; Τον κόσμο που πρέπει να δουλέψει στο πανεπιστήμιο, τον απομακρύνει. Είναι κατάφωρα κατά του Συντάγματος και κατά της λογικής. Και δηλώνω ότι και εγώ και η Σύγκλητος θέλουμε το πανεπιστήμιο να είναι ανοιχτό και να ανταποκρίνεται στην αποστολή του, αλλά εκ των πραγμάτων κλείνει».

Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε πως οι πρυτάνεις είναι υπέρ της αξιολόγησης: «Προτείναμε στον υπουργό να εφαρμόσουμε το σύστημα αξιολόγησης που πρότεινε ο προηγούμενος υπουργός, ο κ. Μανιτάκης. Όπου ορίζει τα κριτήρια, τους εξωτερικούς αξιολογητές και είχε φροντίσει να υπάρχουν χρήματα από το ΕΣΠΑ γι’ αυτήν την έρευνα. Όταν το είπαμε στον υπουργό, είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό, διότι χρειάζονται έξι μήνες και έπρεπε να το έχουμε πει νωρίτερα. Αυτό που προτείνω είναι να γίνει αξιολόγηση, όπως η ίδια η Πολιτεία έχει πει».

Στο ερώτημα αν είναι πιθανό να χαθεί ακόμη και το εξάμηνο απάντησε: «Πολύ πιθανόν… Αλλά για μένα, το μεγαλύτερο θέμα είναι να μη χαθεί το πανεπιστήμιο και δεν υπερβάλλω. Τονίστηκε στην απόφαση της Συγκλήτου και από μένα και από άλλους να παραμείνει ανοικτό το πανεπιστήμιο. Αλλά εκ των πραγμάτων είναι κλειστό».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.