Μπουτάρης για ΟΑΣΘ: "Έστειλα προσωπικό μήνυμα στον υπουργό αλλά εκείνος δεν απάντησε"

mpoutaris2
του Βαγγέλη Στολάκη
Για αποκλειστικές ευθύνες της κυβέρνησης στο ζήτημα του ΟΑΣΘ έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο Γιάννης Μπουτάρης.
Μάλιστα, είπε ότι έστειλε προσωπικό μήνυμα στον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη ο οποίος δεν του απάντησε.
«Ξεκίνησε η επίσχεση εργασίας. Παρακαλέσαμε το σωματείο εργαζομένων να σταματήσουν την απεργία μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα. Ποια ήταν η απαίτησή τους; Να καταβληθούν ποσά ύψους έξι εκατομμυρίων για τη μισθοδοσία Ιουλίου- Αυγούστου. Μετά  την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων την πρώτη φορά κατέβηκαν στην Αθήνα και έκαναν συμφωνία με την κ. Πέρκα. Το υπουργείο κατέθεσε 3 εκ. από τα έξι που τους υποσχέθηκανκαι στυλώσαν τα πόδια οι εργαζόμενοι» είπε ο κ. Μπουτάρης.
Και συνέχισε: «Η πρώτη προτεραιότητα για το δήμο είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη.  Η απεργία έχει διαλύσει την πόλη. Ο Περιφερειάρχης έκανε επαφή με το υπουργείο. Εγώ προσπάθησα να επικοινωνήσω με το υπουργείο αλλά ο υπουργός είναι συνέχεια σε σύσκεψη.Όλοι, κουνάνε μαντήλι.  Έστειλα προσωπικό μηνυμα στον Σπίρτζη, αλλά δεν απάντησε. Να τηρήσουν την υπόσχεση που έγινε μεταξύ της Πέρκα και του Νεφελούδη» είπε.
Όπως σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης σήμερα το μεσημέρι συναντήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού με εκπροσώπους των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και τον πρόεδρο του ΕΚΘ, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη. «Έφτασα στο σημείο να τους κάνω πρόταση να σταματήσουν την κινητοποίηση, να κάνουν αποχή μια ώρα το πρωί και μια ώρα το βράδυ και όλη την υπόλοιπη ημέρα να μην χτυπά ο κόσμος εισιτήριο».
Σύμφωνα με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης αύριο για το ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους υπόλοιπους δήμαρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος.
«Ζητάμε από τον κ. Σπίρτζη άμεση καταβολή της υποχρέωσης που υπέγραψαν η κ. Πέρκα και ο κ. Νεφελούδης» κατέληξε ο κ. Μπουτάρης.
Προειδοποίησε μάλιστα πως είναι διατεθειμένος να κινηθεί νομικά ενααντίον του υπουργού και «όποιον πάρει ο Χάρος» όπως είπε.