, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ν. Ξυδάκης: Βίζες τριετούς και πενταετούς διάρκειας σε όσους Ρώσους το δικαιούνται

xidakis1-656x410
«Η Ελλάδα από εδώ και στο εξής θα χορηγεί θεωρήσεις τριετούς και πενταετούς διάρκειας σε όσους Ρώσους πολίτες το δικαιούνται», διαβεβαίωσε τον επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας Όλεγκ Σαφάνοφ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, κατά τη συνάντησή τους την Τετάρτη.
Παράλληλα, τόνισε ότι η χώρα εξαντλεί κάθε δυνατότητα για να εξυπηρετηθεί το κύμα των Ρώσων τουριστών. Σύμφωνα με τον κ. Ξυδάκη, τον Μάιο εκδόθηκαν από τις ελληνικές προξενικές αρχές στη Ρωσία 90.000 βίζες.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έλαβε χώρα στη Μόσχα -σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών- επιβεβαιώθηκε η εκατέρωθεν βούληση για πλήρη συνεργασία των δύο πλευρών στον τομέα του τουρισμού και συμφωνήθηκε να ενισχυθεί ο ρωσικός τουρισμός προς την Ελλάδα.
Επίσης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργάζονται σε θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης του κοινού, με κοινές συνεντεύξεις Τύπου για την όσο το δυνατόν πληρέστερη πληροφόρηση των Ρώσων πολιτών.
Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Ξυδάκης τόνισε πως το σχέδιο ενίσχυσης των ελληνικών προξενικών αρχών απέδωσε και δεσμεύτηκε πως θα συνεχιστεί ακόμη πιο εντατικά στην ίδια κατεύθυνση έως το τέλος του καλοκαιριού.
«Από την ώρα που ο Ρώσος πολίτης υποβάλει τα δικαιολογητικά του, το χρονικό διάστημα έκδοσης βίζας θα είναι το συντομότερο δυνατό, με στόχο να μην υπερβαίνει τις επτά εργάσιμες ημέρες», διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.