, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Να μη μπαίνουν στο αρχείο αιτήσεις για κόκκινα δάνεια»

kokkina-daneia
Να μην θέσει στο αρχείο αίτηση πολίτη για τα κόκκινα δάνεια ζητεί από τους δικαστικούς υπαλλήλους η ΔΑΚΕ Δικαστικών Υπαλλήλων, καθώς από σήμερα βάσει του τρίτου μνημονίου, εφαρμόζονται οι διατάξεις που αφορούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Σε ανοιχτή επιστολή, η ΔΑΚΕ επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα εκκρεμούν στα Ειρηνοδικεία της χώρας 130.000 υποθέσεις κόκκινων δανείων, που έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν μέχρι το 2030.
Όπως επισημαίνεται στην ανοιχτή επιστολή:
«Με τις νέες ρυθμίσεις και στην προσπάθειά να λειτουργήσει το ήδη υπερφορτωμένο σύστημα απονομής Δικαιοσύνης σχετικά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, εισάγονται ρυθμίσεις που με την υποδομή και το υπάρχον προσωπικό στα Ειρηνοδικεία δεν πρόκειται να επιφέρει καμία αλλαγή, απεναντίας θα δυσκολέψει την κατάσταση και δημιουργήσει προβλήματα σε εργαζόμενους και διαδίκους. Ειδικότερα, προβλέπονται Ειδικά γραφεία υπερχρεωμένων νοικοκυριών, πού, πότε και με ποια υποδομή, χώρο και προσωπικό θα λειτουργήσουν αυτά;
Προβλέπει επίσης η εγκύκλιος … «Σε περίπτωση που διαπιστώνεται έλλειψη δικαιολογητικών, με ευθύνη της Γραμματείας καλείται ο οφειλέτης να τα προσκομίσει, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή της αίτησης, ενώ σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της προθεσμίας, η αίτηση τίθεται στο αρχείο και δεν προσδιορίζεται δικάσιμος».
Από πότε η Γραμματεία και οι συνάδελφοι, έχει τις γνώσεις, αλλά και τη δυνατότητα να ελέγχουν την πληρότητα του κάθε φακέλου;;; με ποιες ειδικές γνώσεις και με ποια εκπαίδευση;;; Ποια Γραμματεία θα επαναπροσδιορίσει  130.000 υποθέσεις που έχουν οριστεί να δικασθούν μέχρι το 2030;;;;;
Και μάλιστα όταν ορίζονται οι προθεσμίες, που δε μπορούν με τίποτα να εκπληρωθούν με το υπάρχον προσωπικό».
Η συνδικαλιστική οργάνωση υποστηρίζει ότι το Μνημόνιο 3 έχει πρόθεση αφενός, «να εξαθλιώσει τους Έλληνες που είχαν την ατυχία να είναι δανειολήπτες και να τους πάρει τα σπίτια προς όφελος των ‘’αρπακτικών’’ και διεθνών τοκογλύφων, με τις ευλογίες της ‘’μαϊμού’’ αριστερής Κυβέρνησης της χώρας» και αφετέρου «να οδηγήσει τους εργαζόμενους στα Ειρηνοδικεία σε τρομακτικούς και απάνθρωπους ρυθμούς εργασίας, πάνω από τα όριά τους».
Κλείνοντας, η ΔΑΚΕ τονίζει πως «πρέπει να υπάρξει αντίδραση από όλους μας, δε μπορούν να εφαρμοστούν τέτοιες διατάξεις, τα συνδικάτα, οι φορείς δανειοληπτών και οι ενώσεις καταναλωτών πρέπει να εκφράσουν την αντίδρασή τους  στο νόμο που ουσιαστικά καταστρέφει τη ζωή όλων μας,» προσθέτοντας πως «κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να δεχθεί να αναλάβει την ευθύνη να θέσει αίτηση πολίτη στο αρχείο. Είναι ευθύνη όλων η αρχειοθέτηση ή μη των αιτήσεων-δικογράφων». Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.