, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νέα μέτρα: Γιατί δεν εφαρμόζονται άμεσα

Μετά από ένα μπαράζ διαβουλεύσεων με τους επιστήμονες και παρά το γεγονός ότι η μετάλλαξη Όμικρον ήδη «επελαύνει» αποφασίστηκε τα νέα μέτρα να ισχύσουν αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, στις 3 Ιανουαρίου.

Στα επιχειρήματα για μετάθεση του χρόνου ισχύος των μέτρων, είναι καταρχήν το γεγονός ότι η άνοδος των κρουσμάτων δεν συνδυάζεται και με άνοδο των νοσηλειών, κάτι που κάνει την κυβέρνηση και τους ειδικούς να αισιοδοξούν ότι το Σύστημα Υγείας θα ανταπεξέλθει στη νέα περιπέτεια της πανδημίας.

Δεύτερον, εκτιμήθηκε ότι η λήψη μέτρων 2 – 3 μέρες πριν από την Πρωτοχρονιά θα οδηγούσε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, με τα γλέντια να μεταφέρονται από τους ελεγχόμενους χώρους της διασκέδασης στους κλειστούς χώρους των σπιτιών, όπου δεν θα υπήρχε κανένας έλεγχος.

Με την σύσταση για self test πριν από τις εξόδους ή τα οικογενειακά τραπέζια, αποφυγή των συναναστροφών με ευάλωτες ομάδες πολιτών και πιστή τήρηση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων, στο κυβερνητικό επιτελείο προσδοκούν ότι θα είναι ασφαλές το νέο πακέτο μέτρων να εφαρμοστεί από τις 3 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.