, Παρασκευή
01 Μαρτίου 2024

Μόνο στην “Κ” : Νέα παραίτηση στη διοίκηση Μπουτάρη!

Telidisτου Βαγγέλη Στολάκη

Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και από μέλος του, υπέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μπουτάρη Ανέστης Τελίδης. Ο ίδιος φέρεται να παραιτήθηκε και από τη θέση του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ» οι λόγοι παραίτησης του κ. Τελίδη οφείλονται στον τρόπο λειτουργίας του συμβουλίου, ενώ ο ίδιος αφήνει αιχμές για μέλη του συμβουλίου που λειτουργούσαν με… ιδιοτέλεια.

Μιλώντας στην «Κ» ο κ. Τελίδης λέει «το θέμα έχει τελειώσει για μένα. Έπραξα όπως μου επιβάλλει η αξιοπρέπεια μου».

 Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης επιτέθηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook εναντίον στελεχών της «Πρωτοβουλίας».

 «Αν και αυτές τις μέρες το τελευταίο που ενδιαφέρει όλους, και εμένα μαζί, είναι το τι γίνεται μέσα στην Πρωτοβουλία θα κάνω ένα μικρό σχόλιο γιατί μερικά πράγματα ξεπερνάνε την λογική. Γίνονται λέει μυστικές συναντήσεις στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης από μέλη της Πρωτοβουλίας 2006 (από εδώ και πέρα Πρωτοβουλιακοί) που απαίτουν την αποΠΑΣΟΚοποίηση της παράταξης καθώς κρίνουν ότι η ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ κάνει κακό στο αριστερό προφίλ τους. Να τονίσουμε ότι όλα αυτά είναι σχόλια από τα παραπολιτικά που τα δίνουν οι ίδιοι.

Αν και δεν ανήκω εδώ και 1,5 χρόνο στο ΠΑΣΟΚ την υποκρισία δεν την μπορώ. Δεν μπορώ να ξεχάσω το πόσο εντύπωση μου έκανε το 2010 πως πολλοί υποψήφιοι ”Πρωτοβουλιακοί” είχαν σαρώσει τις Τοπικές Οργανώσεις του Κινήματος και τα βουλευτικά γραφεία ζητώντας στήριξη καθώς επικαλούνταν ότι ήταν χρόνια ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ (οι δύο γίνανε αντιδήμαρχοι). Πως ”Πρωτοβουλιακιά” υποψήφια που τελικά έγινε αντιδήμαρχος όταν την γνώρισα μου είπε ότι είναι απογοητευμένο ΠΑΣΟΚ… όπως και σε όποιον πολίτη που στήριζε ΠΑΣΟΚ. Πως κάθε φορά που ερχόταν ο Πρωθυπουργός όλοι οι Πρωτοβουλιακοί αντιδήμαρχοι (που επικαλούνται ότι εκπροσωπούν το καινούργιο) τρέχανε να τον συναντήσουν και να κυκλοφορήσουν τους Αθηναίους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ ώστε να έχουν πρόσβαση στην κεντρική εξουσία. Δεν μπορώ να ξεχάσω πως πολλοί από αυτούς είναι σε καλές έμμισθες θέσεις επειδή το ΠΑΣΟΚ το 2010 στήριξε την Πρωτοβουλία και κανείς τους τότε δεν είπε τίποτε. Δεν άνοιξε στοματάκι. Και επειδή οι ίδιοι ”κλαινε” που οι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ είναι σε έμμισθες θέσεις ας μιλήσουμε με αριθμούς. Από τα 7 νομικά πρόσωπα που το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ορίζει την διοίκηση τους μόνο στο 1 είναι Πρόεδρος μέλος του ΠΑΣΟΚ άρα στα άλλα 6 Πρωτοβουλιακοί. Τελικά το χυδαιότερο πράγμα είναι να το παίζεις όταν σε βολεύει αριστερός, προοδευτικός και επαναστάτης και παράλληλα να φτιάχνεις ανύπαρκτους εχθρούς. Πόσο λίγος μπορείς να είσαι και να ασχολείσαι με αυτά τα ζητήματα ένα χρόνο πριν τις εκλογές ενώ υπάρχουν δεκάδες ανοιχτά θέματα και προβλήματα στον Δήμο;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τελίδης.