12:03, Παρασκευή
19 Αυγούστου 2022

Νέα στοιχεία στην υπόθεση με τον πρώην Δήμαρχο Τρίγλιας που κατηγορείται για απιστία

triglia_3Νέες πτυχές γύρω από την υπόθεση που αφορά τον πρώην Δήμο Τρίγλιας στη Χαλκιδική έρχονται στο «φως» με αφορμή την πρόσφατη εισήγηση εισαγγελέα να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, πρώην Δήμαρχος, δύο πρόεδροι πρώην δημοτικών επιχειρήσεων κι ένας ταμίας, του ίδιου δήμου, κατηγορούμενοι για απιστία.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του halkidikifocus.gr, το 2011 ο επίτροπος της υπηρεσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Χαλκιδική καταλόγισε σε βάρος των τριών τότε αιρετών και του υπαλλήλου το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ που συνδεόταν με τη σύναψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την εκτέλεση, με φορέα υλοποίησης τη Δημοτική Επιχείρηση Αγροτικής, Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, ενός αρδευτικού έργου στην περιοχή.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε στα αρμόδια κεντρικά όργανα του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ταυτόχρονα κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Πολυγύρου.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, μόλις τον περασμένο Μάρτιο εκδόθηκε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία απαλλάσσεται ο πρώην Δήμαρχος Τρίγλιας, καθώς ενήργησε σωστά κινούμενος εντός νόμιμου πλαισίου γύρω από το ζήτημα της διαχείρισης του «επίμαχου» χρηματικού ποσού. Μάλιστα, δόθηκε εντολή να του επιστραφεί και το σχετικό παράβολο που κατέβαλε για την άσκηση έφεσης.
Επίσης, σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο έργο κατασκευάστηκε και παραδόθηκε προς χρήση ενώ η λειτουργία του έχει αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην αγροτική οικονομία της περιοχής.
Λίγους μήνες νωρίτερα από την έκδοση της παραπάνω απόφασης, κλήθηκαν από τον ανακριτή Πολυγύρου τόσο ο πρώην Δήμαρχος όσο και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πρόσωπα και στη συνέχεια η υπόθεση έφτασε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης. Εκεί, Τριμελής Εφετειακή Επιτροπή, αφού εξετάσει όλα τα στοιχεία, θα κρίνει αν οριστεί δίκη ή αν η υπόθεση μπει στο αρχείο.
Πληροφορίες  αναφέρουν ότι ο πρώην Δήμαρχος Τρίγλιας έχει προσκομίσει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία όπως όλα δείχνουν είναι καθοριστική αφού θα κρίνει το μέλλον της υπόθεσης.
Πάντως, η θετική απόφαση του συγκεκριμένου οργάνου που χειρίζεται θέματα της Αυτοδιοίκησης, θεωρείται ισχυρή για την περαιτέρω έκβαση της δικαστικής περιπέτειας των τριών πρώην αιρετών και του υπηρεσιακού παράγοντα.
Εξάλλου, όσα ήρθαν στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες αφορούν πρόταση-εισήγηση εισαγγελέα για να δικαστούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα.