, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

Νέα τροπή στην υπόθεση του νεκρού βρέφους που βρέθηκε… στα σκουπίδια

nosokomeio-lefkosiasΝέα τροπή παίρνει το θέμα με το νεκρό βρέφος, το οποίο εντοπίστηκε στα σκουπίδια του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο νεκροτόμος φέρεται να ισχυρίζεται ότι το βρέφος ήταν στο θάλαμο στις τρεις η ώρα, όταν τέλειωνε η βάρδια του ενώ ο κλητήρας φέρεται να ισχυρίζεται ότι ο ίδιος κατά τη διάρκεια της νύκτας μετέφερε τρεις σωρούς στο νεκροτομείο, η μία εκ των οποίων τοποθετήθηκε στο θάλαμο που θα έπρεπε να βρίσκεται το βρέφος. Οι νέες εξελίξεις δίνουν συγκεκριμένη κατεύθυνση στους ανακριτές.
Για προφανή ανεπάρκεια του συστήματος, κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, αναφερόμενος στην υπόθεση. Eυθύνες με ονοματεπώνυμο πρέπει να καταδείξουν οι έρευνες για το πτώμα βρέφους στα σκουπίδια, τονίζει ο Υπουργός. Εκφράζει παράλληλα την ειλικρινή του ευχή και ελπίδα, όπως “αυτά τα τραγικά και απαράδεκτα συμβάντα δεν θα συσχετισθούν με φημολογούμενο πόλεμο μεταξύ του προσωπικού“.
Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικός και νεκροτόμος εντόπισαν άλλη σορό στο θάλαμο, που βρισκόταν το βρέφος και το αναζήτησαν. Βρήκαν το άψυχο σωματάκι του τυλιγμένο με ρούχα στον κάλαθο. Απεβίωσε πριν από 15 ημέρες και σήμερα θα γινόταν η κηδεία του.
Σύμφωνα με την αστυνομία το βρέφος γεννήθηκε σε ιδιωτική κλινική στις 30 Αυγούστου και στη συνέχεια διακομίσθηκε στη Μονάδα Ενταντικής Νοσηλείας του Μακάρειου Νοσοκομείου, αφού όπως διαπιστώθηκε αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα. Δύο ημέρες αργότερα απεβίωσε.
Είναι το δεύτερο παιδάκι που χάνει η οικογένεια λίγο μετά τη γέννηση του. Σύμφωνα με την αστυνομία μετά το θάνατο και του 2ου παιδιού της οικογένειας, η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου εισηγήθηκε τη διενέργεια νεκροτομής στη σωρό του βρέφους προκειμένου να ληφθούν δείγματα και να σταλούν για ιστοπαθολογικές εξετάσεις, κάτι που ενδεχομένως να καταδείξουν και τα ακριβή αίτια του θανάτου του. Παρών στη διαδικασία της νεκροτομής, εκ μέρους της οικογένειας ήταν διεθνούς φήμης παθολογοανατόμος από την Βρετανία.
sigmalive.com