, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νέο θύμα trafficking: Εξέδιδαν στη Θεσσαλονίκη ανήλικη Βουλγάρα!

putting-an-end-to-human-trafficking.medium
Μια ανήλικη Βουλγάρα εξέδιδαν παρά τη θέλησή της και με τη χρήση απειλών και σωματικής βίας, ένας 28χρονος Βούλγαρος και ένας 36χρονος Έλληνας, στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι και συνελήφθησαν από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη συνεργοί τους 43 και 32 ετών (αλλοδαπός-ημεδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Σωματεμπορίας από κοινού» και παράβασης του Νόμου περί όπλων.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προ διμήνου περίπου, ο 28χρονος με τη συνδρομή του 43χρονου, μετέφεραν την παθούσα από την Ιταλία, αρχικά στην περιοχή της Φλώρινας και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας βία και απειλές σε βάρος της.
Οι δράστες, με τη συνδρομή έτερων συνεργών τους, την εγκατέστησαν σε δύο διαμερίσματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου την εξανάγκαζαν να εκδίδεται σε πελάτες έναντι αμοιβής.
Η νεαρή κοπέλα, βραδινές ώρες της 18-06-2015, κατάφερε να διαφύγει από διαμέρισμα στην περιοχή Ανάληψης, ιδιοκτησίας του 36χρονου, όπου μαζί με τον 32χρονο συνεργό του, την κατακρατούσαν παρά τη θέλησή της και συνέχιζαν να προβαίνουν στη γενετήσια εκμετάλλευσή της.
Έπειτα από την καταγγελία της ανήλικης στην ανωτέρω Υπηρεσία, πραγματοποιήθηκαν επισταμένες αναζητήσεις, κατά τις οποίες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν δύο εκ των δραστών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων συνεργών τους.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο προαναφερόμενο διαμέρισμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εννέα  φυσίγγια.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ στην παθούσα έγιναν γνωστές οι σχετικές διατάξεις περί παροχής προστασίας σε θύματα εμπορίας ανθρώπων και σωματεμπορίας και μεταφέρθηκε σε ξενώνα για παροχή αρωγής.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.