01:58, Σάββατο
28 Μαΐου 2022

"No Place like Greece" το νέο σύνθημα του υπουργείου Τουρισμού!

xalkidiki
Η μοναδικότητα του προορισμού «Ελλάδα» στη Μεσόγειο αποτελεί προτεραιότητα του υπ.Τουρισμού σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, τόσα αναπτυξιακά, όσο και επικοινωνιακά. Η ηγεσία του υπουργείου έχει αποφασίσει να δώσει έμφαση στην αναγνώριση του ότι δεν υπάρχει μέρος σαν την Ελλάδα ! (“No Place like Greece“).
Η Ελλάδα με τα 16 χλμ. ακτογραμμής είναι το μεγαλύτερο και πιο πολύμορφο σύμπλεγμα νησιών στη Μεσόγειο. Ενώ, διαθέτει τα πιο καθαρά και ασφαλή νερά στον κόσμο.
Επίσης έχει το πλεονέκτημα των κοντινών αποστάσεων μεταξύ των πολύ ελκυστικών νησιωτικών και παραθαλάσσιων προορισμών της χώρας και της άμεσης πρόσβασης. Λόγω της γειτνίασης αυτής, οι επισκέπτες από το εξωτερικό, και κυρίως από τις μακρινές αγορές, μπορούν σε ένα μόνο ταξίδι να επισκεφθούν πολλούς ελληνικούς προορισμούς και να ζήσουν διαφορετικές αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.
Μάλιστα χθες κατά τα εγκαίνια του νέου προβλήτα για την κρουαζιέρα στον ΟΛΠ, η κυρία Κουντουρά έκανε λόγο επίσης και για την άνοδο του θαλάσσιου τουρισμού. “Ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής ταυτότητας της Ελλάδας. Και αποτελεί σημαντικό κομμάτι των δράσεων που προωθούμε με επίκεντρο την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, ως τομέα υψηλής κυβερνητικής προτεραιότητας“, ανέφερε η κ. Κουντουρά.