21:25, Δευτέρα
26 Σεπτεμβρίου 2022

Ο δήμος δεν έχει λεφτά για στολισμό και…φωτισμό, οι… δημότες έχουν;

 

O δήμαρχος ζητάει από τον κάθε δημότη να στολίσει το μπαλκόνι του για τα Χριστούγεννα με το επιχείρημα ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει λεφτά! Όμως δεν αναρωτιέται αν οι δημότες του έχουν, οχι λεφτά, έστω δουυλειά και διάθεση;

Γράφει ο karfitsas

Ο δήμαρχος Μπουτάρης, απάντησε στις επικρίσεις για τα… σκοτάδια και το μη Χριστουγεννιάτικο στολισμό, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου που συνεδρίαζε σήμερα και μάλλον για τελευταία φορά, μέσα στο 2014. «Μας κατηγορούν ότι αργήσαμε να στολίσουμε, ότι έχουμε… μαύρα τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη. Εμείς πήραμε απόφαση να μη κάνουμε την πόλη… Λούνα Πάρκ»! (Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος, μεσούσης της κρίσης, αποφάσισε ακριβώς αυτό! Καρουζέλ κι άλλα του λούνα πάρκ στην Πλατεία Αριστοτέλους και μάλιστα με υψηλό τίμημα!)

Ωστόσο για το θέμα αυτό, ο κυρ Γιάννης υποστήριξε: «Είχαμε την προηγούμενη εμπειρία (στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου) με τα παιχνίδια να δίνουν μια αίσθηση… πανηγυριού. Όλα αυτά ήταν αποτρεπτικά για την κίνηση της αγοράς. Από την άλλη, έχουμε και τις νέες προδιαγραφές για τις παιδικές χαρές και είναι επικίνδυνο να παίρνουμε ρίσκα».

Ο κ. Μπουτάρης  πρόσθεσε οτι ο στολισμός της πόλης θα γίνει «με τρόπο κόσμιο, λιτό και Χριστουγεννιάτικο γιατί ο  δήμος δεν μπορεί να διαθέσει λεφτά. Ζητούμε τη συμμετοχή πολιτών, καταστηματαρχών και οργανώσεων για να διακοσμηθεί πόλη. Αν ο καθένας βάλει από ένα… φωτάκι στο μπαλκόνι, η πόλη θα είναι στολισμένη. Δεν είμαστε στρατόπεδο για να έχουμε ενιαία διακόσμηση. Εμείς λέμε στους συμπολίτες μας «κάντε και μόνοι πράγματα».

φωτο από παλιά παραλία Θεσσαλονίκης και πλατεία Λευκού Πύργου…