03:20, Παρασκευή
27 Μαΐου 2022

Νέο κεντρικό εργοτάξιο τεχνικών υπηρεσιών στο Δ. Θεσσαλονίκης

20151208 egainia nw ergotaxiou texhnikon ipirision, Yiannis Mpoutaris, Athanasios Pappas, Kostas Mpelimpasakis, Stilianos Kanakis, Thomas Psaras
Τα εγκαίνια του νέου κεντρικού εργοταξίου των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην οδό 17ης Νοεμβρίου 77 (ΒΙΠΕ Πυλαίας) πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015, από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά.
Το νέο κεντρικό εργοτάξιο στεγάζει τις Διευθύνσεις Κατασκευών και Συντηρήσεων, Βιώσιμης Κινητικότητας (Τμήμα Οδοσήμανσης) και Οικονομικής και Ταμειακής Διαχείρισης (Τμήμα Αποθηκών), ενώ θα αποτελεί τη βάση περίπου 100 εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων, όπως ηλεκτρολόγοι, συντηρητές δημοτικών κτιρίων, υδραυλικοί και άλλοι τεχνίτες.
Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, εξασφαλίζονται πρωτίστως αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, εξασφαλίζονται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας και αναβαθμίζονται οι δυνατότητες ελέγχου και βελτιστοποίησης του επιτελούμενου έργου του Δήμου, ενώ  υλοποιείται ένα μακρόχρονο σχέδιο σχετικά με την ενοποίηση βασικών δομών και τη στέγαση δημοτικών συνεργείων και τεχνικών υπηρεσιών σε έναν ενιαίο χώρο, που πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.
Ο Γιάννης Μπουτάρης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προοπτικές που ανοίγονται από την ενοποίηση όλων των δομών και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν εντατικά για την ολοκλήρωση του έργου. «Με το έργο αυτό αναβαθμίζονται όλες οι τεχνικές υπηρεσίες  του Δήμου και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση και άλλων ενοποιήσεων των δομών και των υπηρεσιών, σε ιδιόκτητους χώρους» τόνισε ο Δήμαρχος.
Εξαιρετικά σημαντικό χαρακτήρισε το γεγονός της μετεγκατάστασης και ενοποίησης των υπηρεσιών ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, κίνηση που, όπως είπε, στοχεύει στον αποτελεσματικότερο συντονισμό του δημοτικού έργου. «Με την ενοποίηση αυτή επιτυγχάνεται οικονομία και απελευθερώνονται οικόπεδα που ήταν επικίνδυνα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, τα οποία θα αξιοποιηθούν και θα αποδοθούν στους δημότες» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος, ο οποίος εκτίμησε ότι με την ολοκλήρωση και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία θα συγκεντρώνονται όλα τα αιτήματα των δημοτών, θα δίνονται απαντήσεις και λύσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα άμεσα, συντονισμένα και συστηματικά. «Ο προσανατολισμός μας είναι σαφής και οριοθετημένος, με στόχο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τον βέλτιστο στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου, σε βάθος δεκαετίας» κατέληξε ο Θανάσης Παππάς.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γεωργία Ρανέλλα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Θωμάς Ψαρράς, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι για δράσεις κυκλοφορίας Γιώργος Δημαρέλος και για την ευταξία και βελτίωση της εικόνας της πόλης, Στέλιος Κανάκης, ο πρόεδρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, Κωνσταντίνος Τσιαπακίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες και πολλοί εργαζόμενοι.