, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο έκπληκτος αντιδήμαρχος… και η υπόθεση της υπεξαίρεσης

dikastiria-thema
 
Της Κατερίνας Νικολάου
Ολοκληρώθηκε σήμερα η εξέταση του αντιδημάρχου Οικονομικών Χασδάι Καπόν στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο για την υπόθεση της υπεξαίρεσης και προσήλθε ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης.
Ο Ανδρέας Κουράκης δήλωσε πως έκπληκτος άκουσε τον Χασδάι Καπόν να καταθέτει στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο πως δεν πιστεύει ότι γνώριζε για την υπεξαίρεση ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Να σημειωθεί για τον Χασδάι Καπόν, ότι φημολογείται και έγινε και σχετικό ερώτημα στο δικαστήριο, πως έπεσε σε δυσμένεια επειδή κατέθεσε «εκτός γραμμής» για την υπόθεση. Βέβαια και ο Π. Αβραμόπουλος και ο Ανδρ. Κουράκης διέψευσαν το γεγονός ότι ασκήθηκε κριτική στον Καπόν για την κατάθεσή του.
Ο κ. Κουράκης κατέθεσε από το πρώτο κιόλας λεπτό πως είχε καταγγείλει στο δημοτικό συμβούλιο την κακή λειτουργία της ταμειακής υπηρεσίας και την υπεξαίρεση. Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος διέκοψε άμεσα τη διαδικασία και ζήτησε το σχετικό πρακτικό. Ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος έφερε πρακτικό από συνεδρίαση του 2007, όπου μιλάει για κακή λειτουργία της ταμειακής υπηρεσίας, μετά όμως από την δημοσιοποίηση του σκανδάλου της παγίας.
Ο Ανδρέας Κουράκης κατέθεσε πως υπήρχε κλίμα αδιαφάνειας στο δήμο και πως προτιμούνταν συγκεκριμένοι εργολάβοι σε κάποιες περιπτώσεις, με φωτογραφικές προκηρύξεις. Ο πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου του έκανε παρατήρηση επειδή όπως είπε το θέμα αυτό δεν έχει να κάνει με την υπεξαίρεση. «Έπρεπε να γνωρίζει» κατέληξε ο μάρτυρας.
H διαδικασία θα συνεχιστεί στις 12 Μαΐου με την εξέταση του γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμά Ψαρρά.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.