, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ο επιδέξιος παλιατζής που μετέτρεψε ένα μηχανάκι σε… φορτηγό! (video)

ImageHandler (2)Στις παιδικές αναμνήσεις, κάποιων από εμάς, η φιγούρα του παλιατζή που γυρίζει με το φορτωμένο τρίκυκλο στους δρόμους, είναι αρκετά οικεία. Στους νεότερους, η ίδια εικόνα είναι «ασπρόμαυρη» και εντάσσεται στην τεχνητή ανάμνηση του παρελθόντος έτσι όπως παραδόθηκε από τις παλιές αγαπημένες ελληνικές ταινίες.
Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί, ότι εν καιρώ κρίσης, ο παλιατζής θα έκανε ξανά την εμφάνισή του στους δρόμους μιας μεγαλούπολης, όπως το Ηράκλειο. Μόνο που ο παλιατζής του 2015, έχει εκσυγχρονιστεί… Αντί για τρίκυκλο, χρησιμοποιεί «παπάκι», κυκλοφορεί στους κεντρικούς δρόμους αιφνιδιάζοντας τουρίστες και ντόπιους με την περίεργη εικόνα του και επιπλέον τηρεί και τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Άσχετα αν βγάζει το δεξί φλας και στρίβει αριστερά!
Αδιάψευστος μάρτυρας η κάμερα και οι εικόνες που κατέγραψε, κάνοντας πολλούς από εμάς να χαμογελάσουν. Άλλοι με νοσταλγία, κι άλλοι για την παράδοξη εικόνα του χθες που εισέβαλλε στο σήμερα…
Το πρόσωπό του δεν διακρίνεται. Το σκεπάζει ο όγκος των αντικειμένων που κουβαλά με το «παπάκι». Κι είναι να απορεί κανείς. Πώς έχει κατορθώσει να σταθεροποιήσει το πλήθος όλων αυτών των ετερόκλιτων αντικειμένων στο δίκυκλο, και πώς καταφέρνει κι ο ίδιος, όχι μόνο να ισορροπεί αλλά να στρίβει κιόλας με άνεση και χάρη που θα ζήλευε ακόμη και ο πιο επιδέξιος ακροβάτης.
Η εικόνα που βλέπετε στις οθόνες σας, μπορεί να παραπέμπει σε περιοχές της Ανατολής ή και σε άλλες εποχές. Κι όμως, καταγράφηκε στην πόλη του Ηρακλείου, το Μάιο του 2015….

cretapost.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.