, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Μπουτάρης, η «Πρωτοβουλία», το group therapy και η… σταυροβελονιά!

mpoutaris synedriasi 3

Του Βαγγέλη Στολάκη

Σε απολογισμό της περασμένης τριετίας στο «τιμόνι» του δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και στη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να επανεκλεγεί δήμαρχος ο Γιάννης Μπουτάρης εστίασαν στελέχη και μη της δημοτικής παράταξης της «Πρωτοβουλίας» στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

synedriasi mpoutaris 1

Μεταξύ άλλων εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, ο Νίκος Φωτίου έκανε έναν σύντομο απολογισμό της τριετούς διοίκησης του δήμου από το Γιάννη Μπουτάρη κάνοντας λόγο για «θετικό έργο». Είπε επίσης πως θα πρέπει να αναζητηθούν στρατηγικές συμμαχίες ενόψει της κάλπης.

«Απολογισμό δεν θα κάνουμε σήμερα; Δηλαδή θα μιλήσουμε σαν να μιλάμε στον αέρα…» είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος εκφράζοντας την αντίδρασή του για τον τρόπο διεξαγωγής της συνέλευσης.

synedriasi mpoutaris 4

«Σούσουρο» προκάλεσε η τοποθέτηση της Ελένης Χοντολίδου, από το δεκαπενταμελές συντονιστικό όργανο η οποία μεταξύ άλλων μίλησε για αντιδημάρχους που δεν απαντούν στα mail και στα τηλέφωνα, όπως επίσης και για ορισμένους που μέσα στην «Πρωτοβουλία» συμπεριφέρονται σαν τα κόμματα με ποσοστά προ κρίσης. «Αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ» σχολίασε στέλεχος της παράταξης. Υπενθυμίζεται πως η κ. Χοντολίδου, εκ των κατεξοχήν Πρωτοβουλιανών υπήρξε από εκείνους που αντέδρασαν όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε τη στήριξη του κόμματός του στην «Πρωτοβουλία». Επίσης είπε πως θα είναι υποψήφια κοινοτική σύμβουλος στην 1η Κοινότητα.

Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης μίλησε για μια περίοδο «προετοιμασίας από το 2005-2009» και προχώρησε στον απολογισμό της περιόδου που η «Πρωτοβουλία» βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης αλλά και της περιόδου της διοίκησης. «Να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε η Πρωτοβουλία να μην είναι μια παρένθεση στην πόλη. Να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο με επικεφαλής το Γιάννη Μπουτάρη».

«Η Πρωτοβουλία τάραξε τα νερά. Όμως η εξουσία δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός. Οι συνθήκες στη χώρα έχουν αλλάξει. Υπό την έννοια αυτή και εμείς πρέπει να αλλάξουμε. Να δούμε τι έχει συμβεί τα τελευταία τρία χρόνια» είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος. «για να προχωρήσουμε μπροστά πρέπει να δούμε τα λάθη. Δεν μπορεί να στηρίζεται όλη η παράταξη μόνο στην ηγεμονική θέση του Γιάννη Μπουτάρη. Η τρόικα επιτέλεσε τον ιστορικό της ρόλο. Πρέπει να υπάρξει ο εμπλουτισμός με νέα πρόσωπα. Αυτή πρέπει να είναι η αντίληψή μας και όχι να πέφτουμε θύματα μιας δημοσιοποιούμενης εσωτερικής κόντρα. Αυτή θα λείψει όταν υπάρξει σχεδιασμός. Δήμαρχος μετά το Γιάννη Μπουτάρη θα γίνει αυτός που θα είναι σε θέση να το κάνει» είπε ανοίγοντας τα σενάρια της διαδοχής. Οφείλουμε να κάνουμε ανοίγματα» είπε.

Ο Σπύρος Βούγιας είπε «ο Γιάννης Μπουτάρης πρέπει να ξαναεκλεγεί και να κάνει πολλά πράγματα». Ζήτησε επίσης ένα συγκροτημένο ψηφοδέλτιο ενόψει των επικείμενων εκλογών, «δυνατό» για να εκλεγούν οι κατάλληλοι άνθρωποι. «Να αναζητήσουμε τη νέα ταυτότητα της πόλης. Ενωμένοι πρέπει να διεκδικήσουμε τη μάχη αυτής της προσπάθειας».

synedriasi mpoutaris 5

Μιλώντας στην «Κ» ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας, Χρόνης Μακρίδης δήλωσε ότι «θα στηρίξουμε την Πρωτοβουλία χωρίς λευκή επιταγή».

Από την πλευρά της, η «Δυναμική Ελλάδα» (κίνηση του Ηλία Μόσιαλου) είπε δια στόματος Ορέστη Καλογήρου ότι θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του κ. Μπουτάρη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήρθε, είδε και… απήλθε, καθώς στην εναρκτήρια τοποθέτησή του είπε πως έπρεπε να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του ναυάρχου Βότση.  Στη συνέχεια επέστρεψε.

 

synedriasi mpoutaris 7

synedriasi mpoutaris 6Στη συνέλευση της παράταξης το παρών έδωσε και ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας, ο οποίος όπως κατ’ επανάληψη έχει γράψει η «Κ» θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του Μαΐου 2014. Στα «πηγαδάκια» του Δημαρχείου βέβαια συζητήθηκε το γεγονός ότι επέλεξε να καθίσει στα έδρανα των… αντιδημάρχων. Μεταξύ άλλων στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ.

Στα «πηγαδάκια» πάντως συζητήθηκαν έντονα οι κόντρες… αντιδημάρχων, «οι οποίοι πλέον δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα» όπως δήλωσε στην «Κ» δημοτικός σύμβουλος. Υπενθυμίζεται πως «στα μαχαίρια» βρίσκονται Ζέρβας-Αρβανίτης αλλά και δυο ακόμα αντιδήμαρχοι.

Σημειώνεται πως από την εκδήλωση έλειπαν οι αντιδήμαρχοι Χασδάι Καπόν και Θανάσης Παππάς.

protovoulia synedriasi

Τα βλέμματα των περισσοτέρων συγκέντρωσε στέλεχος της παράταξης που κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης… έπλεκε και έραβε! «Άλλο ένα group therapy Κυριακή μεσημέρι πραγματοποιήθηκε» ήταν το σχόλιο δημοτικού συμβούλου σε «σύντροφό του». 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.