, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Μπουτάρης και ο…. Αιγύπτιος Κυβερνήτης!

MPOU
 

(Φωτο αρχείου karfitsa.gr: Σ. Αυγητίδης)

Συνάντηση εργασίας με τον Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, Hany El Messiry, είχε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Η επίσκεψη του Αιγύπτιου Κυβερνήτη στη Θεσσαλονίκη έγινε στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, που χρονολογείται από το 1993.
Κατά τη συζήτηση, στην οποία παρέστη ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρος Πέγκας, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των δύο πόλεων, τις οποίες, όπως είπε ο Γιάννης Μπουτάρης, συνδέουν πολλά κοινά στοιχεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Κωνσταντίνο Καβάφη και τον Κωστή Μοσκώφ. «Ανοίγει μια νέα περίοδος στις σχέσεις Θεσσαλονίκης – Αλεξάνδρειας και πολύ σύντομα αντιπροσωπεία του Δήμου θα επισκεφθεί την Αίγυπτο στο πλαίσιο της διπλωματίας των πόλεων», δήλωσε ο Δήμαρχος.
Ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη φιλοξενία, αναφέρθηκε σε θέματα ανακύκλωσης, πεδίο στο οποίο πρόκειται να υπάρξει ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ενώ επικεντρώθηκε στη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, έτσι ώστε να αυξηθεί το ρεύμα των επισκεπτών μεταξύ των δύο πόλεων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.