, Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Ο ποδηλατόδρομος της παραλίας… "μεταφέρεται"

παλιά παραλία / φωτο Σάββας Αυγητίδης
Ύστερα από σύσκεψης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, παρουσία της Τροχαίας και των συναρμοδίων δημοτικών διευθύνσεων  αποφασίστηκε για την ευρωπαϊκή εβδομαδα κινητικότητας:
Μεταφορά του ποδηλατόδρομου στη Λ. Νίκης, από το πεζοδρόμιο της παραλίας στο… οδόστρωμα της συγκεκριμένης οδού, στη δεξιά λωρίδα, Τρίτη και Τετάρτη 20-21/9, από 09:00 έως 21:00 και αποκλεισμός εισόδου για ΙΧ στην περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς Εθνικής Αμύνης-Αλεξάνδρου Σβώλου, Ερμού-Βενιζέλου-Λ. Νίκης. Η κίνηση των οχημάτων ΔΕΝ θα επιτρεπεται στις οδούς Αλεξάνδρου Σβώλου, Ερμού και Λ. Νίκης, ενώ ελεύθερη θα ειναι η κίνηση των οχημάτων στις Εθνικής Αμύνης και Βενιζέλου. Η πρόσβαση στο κέντρο θα επιτρεπεται μόνο σε λεωφορεία και ταξί, Πέμπτη 22/9, από 09:00 έως 21:00.
Κατα τη διαρκεια της εβδομάδας κινητικότητας θα υπάρξουν και μόνιμα μέτρα όπως δημιουργία θέσεων δικύκλων και θέσεων γενικής στάθμευσης ΑΜΕΑ. Οι δρασεις θα περιοριστούν από Τρίτη έως Πέμπτη λόγω της Τροχαίας, που αδυνατει να συνδραμει τις προηγούμενες μέρες εξαιτίας της ταυτόχρονης λειτουργίας της ΔΕΘ