, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ο «πόλεμος» των 325 εκατομμυρίων ανάμεσα στον Σπύρο Καρνέση και τις αδερφές του

EUROKINISSI

Το γυαλί μεταξύ τους έσπασε την περίοδο του κορωνοϊού, όταν όλη η οικογένεια επανενώθηκε και πέρασε την καραντίνα στην έπαυλη στο Τραγονήσι.

Τα αδέλφια Καρνέση αντάλλαξαν εξώδικα και αγωγές, ενώ υπήρξαν και φραστικά επεισόδια μέσα στην ναυτιλιακή όπου συντελέστηκε ένα μακελειό που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά της χώρας.

«Εγώ από όσο ήξερα η εταιρεία ήταν του καπετάν Σπύρου. Το τι χωρίσματα μπορεί να είχαν κάνει μεταξύ τους, τι έχει ο καθένας, τι έχει ο άλλος δεν το ξέρω. Αλλά εμείς όλοι που δουλεύαμε, ξέραμε ότι δουλεύαμε στην εταιρεία του καπετάν Σπύρου», ανέφερε πρώην εργαζόμενος της εταιρείας.

Αυτός είναι και ο λόγος που τα αδέλφια Καρνέση βρίσκονται στα χαρακώματα, με τις μεν αδελφές Μαρία και Δέσποινα να λένε πως αφιέρωσαν τη ζωή τους στην ναυτιλιακή εταιρεία.

«Ο αντίδικος αδελφός μας διέγραψε 45 χρόνια στενής συνεργασίας με ένα εξώδικο παρουσιάζοντας εμάς ως άσωτους συγγενείς που στα στερνά του βίου μας αποφασίσαμε να υποκλέψουμε την προσωπική του περιουσία», ανέφεραν οι αδερφές Καρνέση.

Και τον μεν Σπύρο Καρνέση να απαντά με εξώδικο τον Οκτώβριο του 2022, ότι ήταν, είναι και θα είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης όλων των εταιρειών.

«Είναι αυτονόητο ότι όλες οι μετοχές ήταν δικές μου. Εγώ τις είχα ιδρύσει με δικά μου χρήματα. Εγώ αγόρασα τα πλοία, τα επάνδρωσα και διηύθυνα την επιχείρηση. Εγώ πήρα τα δάνεια με προσωπική μου εγγύηση. Εγώ ήμουν ο επιχειρηματίας, ο εφοπλιστής και ο μόνος ιδιοκτήτης όλων των εταιρειών», ανέφερε ο Σπύρος Καρνέσης.

Μιλά σε πρώτο πρόσωπο και λέει πως εκείνος τα δημιούργησε όλα. Εκείνος πλήρωσε τις σπουδές της Μαρίας, προσέλαβε τον αδελφό του σε μια ναυτιλιακή στο Λονδίνο και την αδελφή του Δέσποινα ως έμμισθη δικηγόρο του.

Οι αδελφές του από την μία λένε πως μαζί έστησαν την εταιρεία ως συνέταιροι και ο Σπύρος Καρνέσης από την άλλη λέει με ωμότητα πως τα αδέλφια του δεν ήταν τίποτε παραπάνω από εντολοδόχοι και υπάλληλοι του.

«Ζούσα στο Λονδίνο από όπου κουμάνταρα τα δύο πλοία μου, κάλεσα τα τρία αδέλφια μου (Προκόπη, Δέσποινα και Μαρία), στα οποία είχα απόλυτη εμπιστοσύνη να ενταχθούν ως υπάλληλοι στην ΕΝΙ. Με τη βοήθεια του Θεού και χάρη στις πολύ ευφυείς επιχειρηματικές μου κινήσεις, η επιχείρηση αυτή ευδοκίμησε με αποτέλεσμα να αγοράσω κι άλλα πλοία», ανέφερε ο Σπύρος Καρνέσης.

Η πορεία ήταν μόνο ανοδική. Η επιχείρηση μεγάλωνε, αποκτούσε πανίσχυρο στόλο και τα χρήματα που πέρασαν από τα χέρια τους ξεπερνούσαν κάθε φαντασία.

Η αρχή του τέλους

Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι τα τέλη του 2022, όταν οι αδελφές Καρνέση κατήγγειλαν πως δέχτηκαν φραστική επίθεση από την σύζυγο και τα παιδιά του Σπύρου Καρνέση.

«Ο αδελφός μας άρχισε να μην απαντά στα τηλέφωνα. Τότε ήταν που τα παιδιά του εμφανίστηκαν στην έδρα της εταιρείας και χωρίς κανέναν σεβασμό ισχυρίστηκαν ότι όλα ανήκουν στον πατέρα τους και ότι εμείς δεν έχουν κανένα δικαίωμα να είμαστε στην εταιρεία και πρέπει να μας πετάξουν έξω», ανέφεραν οι αδερφές Καρνέση.

Άλλη εκδοχή έδωσε ο Σπύρος Καρνέσης ο οποίος τις κατηγόρησε πως εκείνες έδιωξαν τα παιδιά του από το διοικητικό συμβούλιο.

«Τον Οκτώβριο του 2022 η Δέσποινα μαζί με τον σύζυγο της και την Μαρία Καρνέση – εφεξής οι «τρεις πολέμιοι» – όταν πια διαπίστωσαν ότι η παρουσία τους στην επιχείρηση μου οδηγείτο στην λήξη της, άρχισαν πόλεμο εναντίον μου με σκοπό να αποσπάσουν από μένα όσα πιο πολλά χρήματα μπορούσαν. Οι πάντες γνώριζαν ότι εγώ ήμουν ο μόνος ιδιοκτήτης και το αφεντικό. Το ποιος εμφανίζονταν τυπικώς ως μέτοχος στις διαχειρίστριες εταιρείες ήταν απολύτως αδιάφορο», ανέφερε ο Σπύρος Καρνέσης.

Κάπως έτσι φτάσαμε στην οικογενειακή διαμάχη 325 εκατομμυρίων, με την Δέσποινα, την Μαρία και τον γαμπρό του να διεκδικούν σχεδόν τα μισά.

Όλα αυτά βέβαια πάγωσαν το πρωί της Δευτέρας, όταν ο πρώην επιστάτης τους εκτέλεσε με μια καραμπίνα, με τον Σπύρο και τη Δέσποινα Καρνέση να προσπαθούν να διαχειριστούν την απώλεια των ανθρώπων τους.

Πηγή: MEGA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.