, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Ψινάκης τρέλανε και τους… Κινέζους!

Psinakis
Θέμα μέχρι και στα κινέζικα μέσα έγινε ο Ηλίας Ψινάκης και ο Δήμος Μαραθώνα ενόψει του ΑυθεντικούΜαραθωνίου Αθήνας που θα γίνει την Κυριακή 8 Νοεμβρίου!
Η ιδέα του Ηλία Ψινάκη να προωθήσει τη χώρα και τον Δήμο Μαραθώνα σε όλο τον κόσμο, άρχισε ήδη να έχει μεγάλη απήχηση και να παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις.
Ο δήμαρχος  Μαραθώνα οργάνωσε πριν λίγες μέρες μια ξεχωριστή εκδήλωση για τους 37 πρέσβεις από όλον τον κόσμο που βοηθούν και προωθούν τη χώρα μας στο εξωτερικό.
Εκεί τίμησε με το παράσημο του Ambassador of Marathon in the World 37 διακεκριμένες προσωπικότητες, ανάμεσά τους και τον πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα Zou Xiaoli.
Όπως ήταν αναμενόμενο η τιμητική του βράβευση έγινε θέμα συζήτησης στην Σανγκάη, όπως αναφέρει ιστοσελίδα του Κινεζικού ΥΠΕΞ.
Τα δημοσιεύματα του Τύπου στην Κίνα αναφέρουν πως, το μετάλλιο απονεμήθηκε κατά την διάρκεια ειδικής τελετής απονομής σε εκπροσώπους ξένων πρεσβευτικών αρχών.
Ο Κινέζος πρέσβης ευχαρίστησε τις δημαρχιακές αρχές Μαραθώνα για την απονομή η οποία στο πρόσωπό του τιμά όλους του φίλους του Μαραθωνίου Δρόμου στην Κίνα, και υπογράμμισε την ανερχομένη δημοτικότητα του ολυμπιακού αγωνίσματος στην χώρα του.
Εκεί άλλωστε, διεξάγονται ανάλογοι Μαραθώνιοι σε περισσότερες από 30 κινεζικές πόλεις και κάθε χρόνο εκατοντάδες ερασιτέχνες φίλοι του αγωνίσματος έρχονται στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.